BLOG

Bescherm iPhone apps met een wachtwoord

Op 9 februari 2014, door Ricardo
3 reacties 2 min. leestijd

Je iPhone staat vol met je persoonlijke data, dit kunnen foto’s, berichtjes en apps zijn. Het daarom belangrijk om je data goed af te schermen en ervoor te zorgen dat deze data niet in verkeerde handen terecht komt.

Je iPhone bescheren met een toegangscode is misschien een leuke optie, maar voor velen nog niet veilig genoeg! Daarom hebben verschillende tweak makers een zogenaamde App locker uitgebracht in Cydia, deze Applockers zorgen ervoor dat je apps kunt beschermen d.m.v. een wachtwoord. Omdat hier veel belangstelling voor is heb ik besloten om een paar Applock tweaks te behandelen.

De bekendste Applock tweaks

ApplockerBescherm iPhone apps met een wachtwoord

Applockers is de 1e Applock tweak die voor iOS 7 is verschenen, je kunt met behulp van deze tweak via je instellingen al je apps naar wens beschermen tegen onbevoegden. Applocker is geoptimaliseerd voor iOS 7, daardoor is het ook mogelijk om apps te ontgrendelen met je Touch ID, je moet natuurlijk wel een iPhone 5s hiervoor hebben!

Applocker is in Cydia te vinden voor $0,99 en is misschien wel de beste Applock tweak. Als Applocker niet bij je past dan kan je de onderste 2 tweaks proberen.

BioProtectBescherm iPhone apps met een wachtwoord

BioProtect is een ook een Applock tweak die naar mijn mening visueel het mooist eruit ziet, deze tweak zorg ervoor dat je apps kunt beschermen d.m.v. Touch ID, dit houd in dat deze tweak dus alleen geschikt is voor de iPhone 5s. Je hebt vele opties bij deze tweak en je kan zelf je eigen animatie kiezen die het beste bij de kleur van je iPhone past. BioProtect is voor
$2,99 misschien wel een prijzige tweak vergeleken de andere tweaks, maar zeker het geld waard omdat het er zo mooi uitziet.

iAppLockBescherm iPhone apps met een wachtwoord

iAppLock is een gratis tweak dat net is uitgekomen voor iOS 7, deze tweak geeft jou net zoals AppLocker en BioProtect de mogelijkheid om apps te beschermen d.m.v. een code, helaas ondersteund iAppLock geen TouchID maar dat moet de pret niet bederven want deze tweak ziet er erg mooi uit.

Als de bovenste 2 tweaks geen optie voor je zijn dan kan ik je iAppLock adviseren, als je wel geld wilt uitgeven dan raad ik je dus de bovenstaande tweaks aan.

Hoe installeer ik deze tweaks?

Dit is gelukkig niet erg moeilijk, je iPhone moet alleen gejailbreakt zijn, als je dit nog niet hebt gedaan dan kan je op deze pagina de stappen hiervoor volgen. Om de tweaks te installeren moet je de onderstaande stappen volgen:

– Start Cydia
– Ga naar het tabblad “Zoeken”
– Typ in het zoekvenster je gekozen tweak en selecteer hem
– Klik rechtsboven in op Purchase/installeer om de tweak te installeren.

Hopelijk zit er een leuke tweak voor jou hier tussen, als je er 1 hebt gekozen dan zijn we erg benieuwd voor welke tweak je bent gegaan en waarom je ook deze keuze hebt gemaakt. Als je vragen hebt dan kan je die natuurlijk ook hieronder stellen. Heeft dit artikel je geholpen? Bedank ons door Fixjeiphone te liken op Facebook!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties op “Bescherm iPhone apps met een wachtwoord

  • Hallo, ik heb een iphone 5s en wil graag de app iAppLock downlouden maar ik weet niet hoe dat moet.?

    Ilse op 30 december, 2015
  • Het lijkt met heel leuk

    Gianni op 1 februari, 2017
  • L

    Leander op 24 mei, 2018

Geef een antwoord