Wat zijn de voordelen van Apple TV

Wat zijn de voordelen van Apple TV

Vele van jullie zouden vast wel gehoord hebben van de Apple TV, de is de bekende media speler van Apple. Met de Apple TV is het mogelijk om films te streamen tot 1080p(Apple TV 2 maximaal 720p),dit kan zowel media zijn die op je iPhone/iPad staan als in de iTunes store. Deze films kan je huren of kopen voor een redelijk bedrag. Persoonlijk huur of koop ik nooit films maar bekijk ik ze via de Netflix app of via AirPlay Mirroring. Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden maar die ga ik je hieronder uitleggen.

Waarom een Apple TV?

Wat zijn de voordelen van Apple TV

Nagenoeg elk huishouden in Nederland heeft onderhand wel een TV in huis staan.Een HDMI aansluiting op die TV is tegenwoordigook haast geen luxe meer. Tevens is de kans dat je een draadloos netwerk binnen je huis hebt tegenwoordig ook wel aanwezig. Wanneer je aan de bovenstaande qualificaties voldoet is een Apple TV een mooie toevoeging aan de woonkamer.

Met de prijzen tegenwoordig rond de honderd euro is een Apple TV zeker niet de grootse inverstering op de (mogelijke) andere producten van Apple die je in huis hebt. Wat deze investering voor de prijs zo interessant maakt is het feit dat je al bestaande apparaten in je huis gemakkelijk kunt koppelen aan een al bestaand TV scherm.

De mogelijkheid om draadloos je hele scherm (Airplay Mirroring) vanaf de iPad, iPod, iPhone, MacBook en iMac naar een TV scherm door te kunnen streamen bied een enorme hoeveelheid nieuwe mogelijkheden aan. Films en foto’s staan met een druk op de knop groot op het TV scherm wanneer jij dat wilt. Dit maakt het delen van vakantiefoto’s toch wel een heel andere ervaring dan je met het hele gezin om de iPad te proppen. Draadloos muziek afspelen werkt ook perfect op hoge kwaliteit en valt makkelijk te bedienen vanuit iTunes of met de Remote app, die in de App store staat. Kortom, een hoop mogelijkheden voor weinig geld.

Wat kan je met een Apple TV?Wat zijn de voordelen van Apple TV

Natuurlijk kan je niet alleen films kijken met je Apple TV, ook kan je er prima muziek op beluisteren en apps draaien die standaard zijn geïnstalleerd op de Apple TV zoals Netflix, Vemeo en Youtube. Een groot nadeel van de Apple tv is dat je helaas geen apps kunt draaien die niet van Apple zijn(Door Apple toegevoegd), hierdoor kun je prachtige apps zoals XBMC helaas niet op de Apple TV 3 draaien.

Zoals je ziet benadruk ik extra de Apple TV 3 omdat er een jailbreak bestaat die alleen op de Apple TV 2 werkt. Met deze jailbreak ben je in staat om alles te doen wat je wilt, dus nu heb je eindelijk de mogelijkheid om XBMC te draaien, helaas kan dit nog niet op de Apple TV 3.

Wat zijn de voordelen van Apple TV

Ook is het mogelijk om games door te sturen naar de Apple TV en je de game bijvoorbeeld kunt bedienen met je iPhone, een leuk voorbeeld hiervan is weer XBMC, als je dit namelijk op je iPhone/iPad hebt geïnstalleerd dan kan je bij instellingen bepalen dat je de beelden naar de Apple TV kunt sturen.

Als je muziek wil beluisteren gaat dit ook erg makkelijk, via Thuis deling kan je jouw iTunes media met de Apple TV beluisteren/bekijken. Ook kan je met Airplay muziek vanaf je iPhone (bijvoorbeeld met Spotify) doorsturen naar je Apple TV. Heb je bijvoorbeeld een mooie afspeel lijst en wil je deze gezellig op de tv afspelen tijdens een feestje? dan is dit de oplossing!

Persoonlijke ervaring

Ik heb de Apple TV nu ruim 1 jaar en ik gebruik het dagelijks met veel plezier! Als ik een film wil kijken dan pak ik mijn Macbook erbij en stuur ik de beelden met 1 klik door naar de Apple TV! Dit werkt foutloos en de kwaliteit is natuurlijk 1080p (Als je over een Apple TV 3 beschikt). Een nadeel van de Apple TV is dat het geen ondersteuning heeft van andere formaten dan Apple standaard ondersteund. Heb je bijvoorbeeld een film gedownload in .Avi? Dan ben je verplicht deze om te zetten naar het juiste formaat, dat kan je in dit artikel uitgebreid lezen. Heb je dus een Macbook en kijk je graag films? Dan hoort de Apple TV bij jou thuis te staan!

Over Ricardo

Ricardo Groothedde is iPhone reparateur en mede eigenaar bij FixjeiPhone.nl, Ricardo is gespecialiseerd in software en hersteld een iPhone met zijn ogen dicht.

8 reacties op “Wat zijn de voordelen van Apple TV

 1. Hallo Davey, Ricardo en of Rowdy,

  Vandaag heb ik jullie site ontdekt, erg mooi ben er blij mee!

  Graag wil ik een apple TV3 aanschaffen, ik heb hem gezien bij mijn buurman en het beeld is prachtig. Alleen het afspelen met airplay vanaf de ipad en iphone krijgen we niet voor elkaar.
  Streamen is ook gaat ook niet.
  Wat wel gaat is via icloud muziek afspellen en netflix kijken.
  Apple schrijft dat het allemaal makkelijk gaat met apple tv3 maar voor een paar leken zoals wij is het echt niet gemakkelijk, er zit ook geen behoorlijke gebruiks aanwijzing bij.

  Voor dat ik er één ga kopen zou fixjeiPhone mij eens een dummy uitleg willen geven wat de instellingengen zijn op de Apple tv3 de ipad en iphone met ios 7?
  Alvast heel erg bedankt voor de moeite.

  1. Beste Silvester,

   Van harte welkom op onze website, we zijn erg blij om jou als nieuweling te hebben!

   Airplay werkt erg eenvoudig en ik denk dat jij het zelfs kan, het enige dat je moet doen is de apparaten verbinden met hetzelfde netwerk. Dus bijvoorbeeld je iPhone via wifi verbinden en je Apple TV met een kabel of wifi. Vervolgens moet je bij je iPhone Airplay starten en je iPhone koppelen met je Apple TV, dit kan je doen bij de Control Center (van onderen naar boven bewegen met je vinger) daar kan je op Airplay klikken en je Apple TV selecteren. Als dit niet werkt helpt het ook om de router overnieuw op te starten, zelf heb ik een Netgear router en heb zelf ook af en toe problemen hiermee. Hopelijk heb ik je vraag beantwoord! Zo niet, dan hoor ik het graag.

   ps. Een Apple TV is zeker te adviseren

   1. Hoi Ricardo,
    Bedankt voor je snelle antwoord.
    Helaas werkt dat bij mij niet met control center staat geen airplay symbool.
    Het zal wel komen omdat er nog geen Apple tv3 in mijn huiskamer staat.
    Ik ga het deze week proberen bij de buren.
    Maar hoe werkt dan thuis indeling? (instellingen)
    Waarschijnlijk komt er na 22 oktober een nieuwe Apple TV uit,denk dat ik daar op wacht. Goed idee?
    Mvgr Silvester

    1. Hoi Silvester,
     Dat klopt, als je geen Apple TV hebt dan zie je het ook niet staan. Thuis deling werkt erg makkelijk, je maakt een lijst in iTunes van je favoriete muziek/films en je vult bij Thuisdeling je Apple id in en je wachtwoord. Vervolgens moet je ditzelfde doen bij je Apple TV en dan kan je al jouw media delen!
     Het lijkt me inderdaad verstandig om te kijken wat Apple allemaal aangekondigd op 22 oktober, zelf verwacht ik een nieuwe iPad en wat nieuws over de nieuwe osx Mavericks, een nieuwe Apple TV kan ook heel goed.
     Ik wens je veel succes!

 2. Hallo,

  Ik heb zojuist een apple tv2 aangeschaft waar al een jailbreak op staat, xbmc staat erop. Mashup, sportdevil, icechannel staan er nog niet op zag ik. Deze wilde ik erop zetten maar het programma mashup lukt niet. Installatie geannuleerd geeft die aan? Hoe kan ik dit
  Oplossen? Welke bestanden moet ik er opzetten om alleen films te kunnen kijken en eventueel voetbal programmas.

  Alvast bedankt

 3. Hallo,

  ik heb enige tijd een Apple tv 3 gekocht. Wanneer ik via m’n MacBook een film in 1080p wil streamen, loopt het beeld, naar mijn mening, niet vloeiend(wanneer ik het op de MacBook afspeel loopt het beeld vloeiender). Daarnaast hapert het beeld af en toe. Ik beschik over de recente software op zowel de MacBook als op de Apple TV. Daarnaast heb ik de Apple TV bekabeld en moet mijn internetverbinding snel/sterk genoeg zijn. Waar kan het aan liggen? Kan het aan AirPlay liggen?

  Alvast bedankt

 4. Hoi vraag ik kijk weinig Nederlandse tv omdat ik in Amerika gewoond heb mis ik mijn programma’s vreselijk via stream met mijn smart tv kan ik Naar sommige nieuwszenders is er een mogelijkheid om via appletv Amerikaanse zenders te ontvangen en wat is het voordeel van Apple tv ik heb al een smart tv met Apps dus als ik niet wil mirroren ed wat heb ik dan aan Apple tv ( ik kijk nooit geen RTL of andere zenders meer ik kijk via YouTube Netflix en het nieuws haal ik uit Amerika Nederlands van mijn telefoon maar Apple tv ik wil het graag maar wat brengt heg mij grts jackie Senna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *