BLOG

Hoelang gaat mijn batterij van de iPhone mee?

Op 18 januari 2014, door Davey
0 reacties 2 min. leestijd

(Batterijduur is een Nederlandse applicatie van Apple die berekend hoelang je batterij nog mee gaat van de iPhone. Nu is het logisch dat je batterijduur langer mee gaat als je de iPhone niet gebruikt, daarom zijn de belangrijkste acties die je uitvoert op de iPhone zichtbaar gemaakt.)

De batterij van de iPhone geeft wel problemen met zich mee. Veel iPhone gebruikers klagen over korte tijd dat de batterij mee gaat.

De app batterijduur is een oplossing voor het probleem als je wilt weten hoelang je batterij mee gaat. Zoals je op de afbeelding links kan zien houd de applicatie precies bij hoelang je nog mee gaat.

Het nadeel van de app is dat het €0,89 kost in de App store. Zelf kan je ook nog handige tips toepassen om je batterijduur te verlengen.

Ook is het aan te raden om het batterijpercentage te activeren om zelf ook bij te houden hoelang je iPhone nog mee gaat. Ook raad ik je erg af om geen copy oplader te gebruiken tijdens het opladen. Door het gebruik van copy opladers krijg je vaak de melding ”Deze kabel of dit accessoire is niet gecertificeerd”. Dit is ook erg slecht voor de batterij en is de kans dat je batterij defect gaat groter. Een originele oplader krijg je bij het aanschaffen van je iPhone bij Apple.

Gelukkig is het wel mogelijk om zelf de iPhone batterij te vervangen van elk type. Je kan op de link klikken om een video handleiding te bekijken hoe de batterij kunt vervangen.

Batterijduur geeft je een overzicht hoelang je batterij nog mee gaat en houd de volgende dingen bij:

– Gesprekstijd 2G
– Gesprekstijd 3G
– Stand-bytijd
– Internetgebruik 3G
– Internetgebruik WiFi
– Video
– Audio

Steeds vaker horen wij dat de iPhone te oud is om nog door te komen. De software is dan te zwaar waardoor de iPhone snel leeg gaat. Soms is het dan ook verstandig (zeker wanneer de iPhone erg oud is) om de iPhone te vervangen. Momenteel zijn de refurbished iPhones een goedkoper en vooral een milieubewuster alternatief dan een nieuwe iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een antwoord