BLOG

Hoe werkt whatsapp op iPhone?

Op 25 oktober 2013, door Davey
159 reacties 7 min. leestijd

hoe werkt whatsappHet bekende smsen van vroeger zie je langzaam vervagen. De kans is groot dat mensen om je heen alleen nog maar whatsapp met elkaar, of je hoort ze misschien weleens zeggen “ik whatsapp je nog wel”. Dit is ook niet zo vreemd met een app waarvan 350 miljoen gebruikers gebruik van maken..

Het berichten systeem whatsapp is razend populair onder de smartphones. En langzamerhand is het niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het is een berichten, chat en bestanden delen app in één, en ik moet eerlijk zeggen, er is geen app op mijn iPhone waar ik zoveel gebruik van maak als whatsapp.

Wat is whatsapp?

Met whatsapp op iPhone kun je gratis berichten, foto’s en video’s, contacten, geluidsfragmenten en locaties delen met elkaar. Het enigste wat je nodig bent is een werkende internet verbinding. Als je whatsapp hebt gedownload, synchroniseert whatsapp gelijk je contacten van je huidige contacten lijst.

En dan heb je alle contacten die ook whatsapp hebben, in je whatsapp lijst staan. Je kunt dus alleen whatsappen met elkaar als de ander ook whatsapp heeft. Alle berichten die je met whatsapp verstuurd zijn kosteloos.

Is whatsapp gratis op iPhone?

Ja, op dit moment kun je whatsapp gratis downloaden en het een jaar lang gratis uitproberen. Daarna word er een abonnement van 0,99 cent voor gevraagd. Je kunt natuurlijk dit abonnement ook weer opzeggen.

Het mooie van whatsapp is dat de proefperiode precies hetzelfde is als de betaalde periode. Zo heb je dus een duidelijk beeld van wat whatsapp inhoud, en of je whatsapp aan wilt houden of niet.

Waar kan ik whatsapp downloaden?

Whatsapp op je iPhone kun je downloaden in de app store. De whatsapp app is niet een hele grote app qua mb’s, dus deze zal snel gedownload zijn. Ook kun je meer informatie vinden over het downloaden van whatsapp op: www.whatsapp.com. Dit is de officiële whatsapp website.

Zijn whatsapp berichten gratis?

Ja, alle berichten die je via whatsapp verstuurd zijn gratis. Deze worden via het internet verzonden. Ook alle foto’s, video’s,contacten, geluidsfragmenten en locaties zijn volledig gratis.

Standaard iMessage van iPhone is ook gratis, alleen werkt het niet zo mooi als whatsapp. Whatsapp onderscheid zich volledig van iMessage en zijn er ook veel meer functies dan iMessage.

Laatst gezien in whatsapp uitschakelen

Met whatsapp kun je zien wie er voor het laatst nog online is geweest op whatsapp. Op deze manier kun je dus iemand in de gaten houd wanneer die voor het laatst online geweest is.

Als je een bericht hebt verstuurd verschijnt er standaard één groen vinkje. Wanneer deze persoon online komt en jou bericht gelezen of gezien heeft, komt er automatisch een tweede groene vinkje bij te staan.

Dit houd dus in dat diegene jou bericht gelezen heeft, en om dat moment online is geweest.

 

Laatst gezien in whatsapp uitschakelenlaatst gezien op whatsapp iphone

Als je niet wilt dat jou contacten jou kunnen volgen wanneer je online bent geweest, bied whatsapp de functie “laatst gezien uitschakelen” aan. Deze functie kun je uitschakelen door in whatsapp te gaan naar: instellingen–>chatinstellingen–>geavanceerd.

Hier zie je dat “laatst gezien” ingeschakeld is. Deze kun je uitschakelen door de switch uit te schakelen. Als je dit hebt toegepast, kan het zijn dat het 24 uur later toegepast word. Hou hier dus rekening mee.

Als je de laatst gezien functie uitgeschakeld hebt, kan niemand meer zien wanneer jij voor het laatst online bent geweest. Wel kunnen ze zien als jij online bent dat je op “online” staat. Zodra je whatsapp weer afsluit, kunnen ze niets meer zien.

Hoe blokkeer ik iemand in whatsapp op iPhone?

whatsapp blokkerenAls je geen contact meer met iemand wilt hebben via whatsapp, dan heb je de mogelijkheid om diegene te blokkeren. Wanneer je deze blokkeert kan hij of zij geen contact meer met je opnemen.

In instellingen–>chatinstellingen vind je de optie geblokkeerd. In deze optie kun je kiezen wil je wilt gaan blokkeren. Deze persoon komt dan in een lijst te staan van geblokkeerd. Als je deze persoon weer wilt activeren kan dat ook, door de persoon uit te blokkade lijst te zetten.

Bewaar ontvangen media in whatsapp uitschakelen

De optie om bestanden gelijk in je filmrol op te slaan nadat je ze gedownload hebt staat standaard ingesteld. Dus wanneer een contact jou een foto of video stuurt, dan komt deze foto of video direct in je filmrol te staan.

Dit kan heel handig zijn om snel foto’s weer te zoeken, maar het kan ook zeer lastig zijn. Als je wilt dat niet alles in je filmrol opgeslagen word, dan kun je er voor kiezen om dit uit te schakelen. Bij instellingen–>chatinstellingen zie je staan : “bewaar ontv. media” met daarachter de schakelaar.

Deze staat standaard ingeschakeld, als je dit niet wilt kun je dus simpel te switch uit zetten en worden de bestanden niet meer automatisch in de filmrol opgeslagen.

Hoe verander ik mijn profielfoto in whatsapp?

Als je geen profielfoto in whatsapp hebt, of je wilt de foto graag veranderen dan kun je gaan naar instellingen–>profiel. Als je hier op gedrukt hebt dan kun je de foto aanpassen. Als je deze foto hebt aangepast is dit de afbeeldingen die jou contacten van jou zien.

Onderaan kun je jou profielnaam invullen/veranderen. Dit is de naam die vertoond word als jij een bericht aan iemand verstuurd.

Hoe bewaar ik al mijn whatsapp berichten?

Als je al je whatsapp berichten wilt bewaren of gewoon graag wilt hebben, dan kun je er voor kiezen om de chatgeschiedenis van een persoon op te vragen. Stel je hebt een persoon in jou lijst dan waarvan je het hele gesprek zou willen hebben, dan ga je naar instellingen–> email gesprek.

Nu kun je de persoon kiezen waarvan je de hele chat geschiedenis wilt hebben. Dit hele gesprek word dan naar je email toe gestuurd. Dit kun je natuurlijk zo vaak doen als je zelf wilt.

Hoe maak ik een groepsgesprek aan op whatsapp?

groepsgesprek whatsappAls je een groepsgesprek op whatsapp wilt maken, dan vind je in de “chats” lijst rechts bovenaan staan: nieuwe groep. Als je hier op drukt kun je contacten selecteren die je graag in jou groep wilt hebben.

Hoe meer mensen er in jou groep zitten, hoe meer berichtjes je ook ontvangt. Dit kan soms heel lastig zijn, om steeds aan alle berichten te worden herinnerd. Je kunt als je in de groepsapp bent rechtsboven door op info te drukken de melden uit te schakelen.

Dus als je online komt zie je pas de meldingen, en niet als je jou telefoon nog gewoon op de lock hebt staan.

Hoe verstuur ik een bericht aan al mijn contacten?

Als je een “broadcast message” oftewel een “één bericht naar iedereen” wilt versturen kan dat. Stel je krijgt een nieuw nummer dan is het lastig om al je contacten af te gaan om te zeggen dat je een nieuw nummer hebt.

Wat je dan kunt doen is een bericht er uit sturen naar al je contacten met daarin bijvoorbeeld : Hallo, ik ben vanaf morgen niet meer bereikbaar op dit nummer. Mijn nieuwe nummer is 06********. Dat scheelt je een hoop werk en tijd!.

Hoe verstuur ik een audio fragment via whatsapp?

Als je geen zin hebt om te typen, maar er liever voor kiest om iets te zeggen zonder dat je diegene moet bellen, dan kun je er voor kiezen om een audio fragment te versturen. Dit scheelt je een hoop typewerk en het is zo gebeurd.

Als je in het chatvenster bent met degene waarmee je chat, zie je naast de typbalk een microfoon icoontje staan. Als je deze ingedrukt houd, begint de microfoon met opnemen. Deze moet je ingedrukt houden totdat je klaar bent met je spraakbericht.

Als je de knop dan weer los laat word dit bericht automatisch verzonden, en gaat heel erg snel. Het werk ongeveer hetzelfde als een walkie talkie.

Hoe krijg ik emoticons/smileys in whatsapp?

emoji iphoneAls je emoticons, of we noemen ze ook wel smileys in whatsapp op iPhone, als je ze wilt gebruiken kun je dit instellen. Alleen nu gaan we naar de instellingen van de iPhone, en niet die van whatsapp. We gaan naar instellingen–>algemeen–>toetsenbord–>toetsenborden. Hier kun je emoji erbij inschakelen.

Als je emoji er bij ingeschakeld hebt staat er in het vervolg als je een bericht typen wilt bij je toetsenbord een wereldbolletje naar je typbalk. Als je hier op drukt verschijnt de emoticons lijst en kun je deze gebruiken.

Deze emoticons kun je zowel gebruiken voor whatsapp als je gewone standaard berichten en iMessage’s.

Heb jij een vraag over whatsapp op iPhone die hierboven niet bijstaat?

Dan ga ik er alles aan doen om die vraag te beantwoorden. Als je onder dit artikel een reactie achterlaat met daarin je vraag, word deze vraag dezelfde dag nog beantwoord. En natuurlijk hebben de andere mensen er ook weer wat aan als je antwoord hebt gekregen op je vraag.

Ik zou het erg kunnen waarderen als je deze website even zou willen delen op je Facebook, Twitter of de Google+ knop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

159 reacties op “Hoe werkt whatsapp op iPhone?

 • Hoi

  Ik heb laatst gezien uitgeschakeld staan (iphone5) naar nu zie ik ook niet meer wanneer andere voor het laatst online waren. Kan dit anders?

  Lay op 1 november, 2013
 • Ik heb bewaar afbeelding in fotorol uitstaan, maar bij een ontvangen foto heb ik geen optie om foto alsnog te bewaren! Hebben meer gebruikers dit probleem en zo ja wat is de oplossing hiervoor? Ik heb een iPhone 4.

  Michiel op 1 november, 2013
 • Hallo Lay en Michiel,

  Bij het uitschakelen van de status weergave dat mensen niet meer kunnen zien wanneer je als laatst online bent geweest word automatisch ook uitgezet dat je de status van anderen kunt zien. Je kan dus niet je eigen status uitzetten en die van anderen zien.

  Persoonlijk heb ik het opslaan van foto’s ook uitstaan anders word je filmrol heel snel vol. Wat ik zelf doe is een printscreen maken van de foto’s die ik wel wil bewaren. Dit kan door de aan en uit knop en de home button (knop) tegelijk in te drukken. Nu bewaar je alleen de foto die van toepassing is voor je filmrol.

  Hopelijk heb ik je hiermee voldoende geholpen, als er vragen zijn hoor ik die graag.

  Gr. Davey Groothedde

  FixjeiPhone Davey Groothedde op 1 november, 2013
 • Dank voor je antwoord, deze optie helpt zeker. Ik vind het alleen raar dat met dezelfde instellingen ik wel de optie ‘bewaar afbeelding’ heb op de iPhone 5 maar niet op de iPhone 4. Daarom de vraag of dit een bekend probleem is! De aangedragen oplossing werkt zeker, helaas wel extra handeling.

  Michiel op 1 november, 2013
 • Zelf hou ik er ook van om alles zoveel mogelijk te automatiseren. De iPhone weet helaas niet welke afbeelding jij zelf wel of niet wil opslaan en dat is ook wel logisch:).

  FixjeiPhone Davey Groothedde op 1 november, 2013
 • Hey, ik heb de logo van whatsapp op mijn voorpagina
  Alleen als ik een bericht ontvang krijg ik wel melding(tril of beltoon) maar ik zie geen ballonnetje boven mijn whatsApp logo

  Hoe kan ik die wel krijgen

  (Ik heb een iphone 4s)

  Erik op 1 november, 2013
 • Hallo Erik ,

  Ik raad je dan aan dit artikel te lezen: http://www.fixjeiphone.nl/software/iphone-meldingen-beheren/. Je hebt de meldingen niet goed staan in dat artikel word uitgelegd hoe je dit kan aanpassen.

  Groet,

  Davey Groothedde

  FixjeiPhone Davey Groothedde op 1 november, 2013
 • Ik heb ingeschakeld dat ik een melding krijg op mijn scherm zodra ik een bericht krijg. Nu valt me iets op bij iOS 7. Als men mij meerdere berichten stuurt hoor ik maar 1x het meldingsgeluid en ik zie ook alleen het laatste berichtje op mijn toegangsscherm. Volgens mij was dit bij IOS6 niet zo. Ik zou graag alle berichten op mijn toegangsscherm willen ontvangen. Ben ik een beetje duidelijk want ik vind het lastig uit te leggen merk ik 🙂 Hopelijk weet je het antwoord. Alvast bedankt!

  Margot op 6 november, 2013
 • Ik heb een IPhone 4 trouwens!

  Margot op 6 november, 2013
 • Hoe zoek je woorden in een whatsapp gesprek op iphone? Dt kan namelijk wel op samsung

  Noortje Hanssen op 6 november, 2013
  • Hoi Noortje,

   Wat je doen kunt is als volgt, wanneer je whatsapp geopend hebt kom je bij het begin scherm met al je gesprekken.

   Bovenaan staat de zoekbalk. Daar kun je een woord als zoekterm invoeren, hiermee zoekt whatsapp dus door al je berichten.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen.

   Succes!

   Rowdy Groothedde op 6 november, 2013
 • Hi,
  Ik heb net een iphone 4s. Gisteren heb ik filmpjes verstuurd naar een Samsung, maar zij ontvangen de filmpjes zonder geluid.
  Net gecheckt, ik heb wel geluid, bij voorvertoningen hoor ik het geluid. Ik verstuur de film naar mijn vriendin die een Samsung heeft en zij heeft dan geen geluid bij het filmpje. Hoe kan dit? Kan dit opgelost worden???

  Bernadette op 9 november, 2013
 • Hallo Bernadette,

  Dat is heel raar, als je het filmpje zelf afspeeld hoor je dan wel geluid? Het kan namelijk zo zijn dat de luidspreker van de iPhone 4s geen geluid opneemt. Het geluid van het bellen en afgaan van de telefoon staat los van het opnemen van filmpjes.

  Groeten,

  Davey Groothedde

  FixjeiPhone Davey Groothedde op 9 november, 2013
 • Ik hoor wel geluid als ik het filmpje afspeel, gek hè? Snap het zelf ook niet…

  Bernadette op 9 november, 2013
 • Hoe zet je automatisch downloaden uit. Dit kost me in het buitenland veel te veel mb.

  Rene Manders op 6 december, 2013
  • Je kan bij Instellingen -> Chatinstellingen de optie Bewaar ontv. media uitschakelen. Hierdoor zal je iPhone niet meer automatisch media bestanden opslaan 😉

   FixjeiPhone Ricardo Groothedde op 6 december, 2013
 • Hoe zet ik automatisch download van filmpjes en foto’s bij whats app uit
  Gr. Rene

  rene op 6 december, 2013
  • Dat heb ik hierboven beantwoord.

   FixjeiPhone Ricardo Groothedde op 6 december, 2013
 • Hoi ricardo heb dit zo ingesteld maar blijft toch ongevraagd
  Downloaden

  rene op 6 december, 2013
 • Hallo,

  Ik heb altijd de optie gehad om mijn whatsapp niet alles meteen te laten downloaden.
  Ik kon zelf gewoon aangeven of ik het van iemand aan wilde nemen of niet.
  Als ik het dan aannam werd hij ook vanzelf toegevoegd aan mijn filmrol (geen probleem).

  Nu is dus ineens die hele optie verdwenen ? (Automatisch downloaden stond uitgevinkt vanuit whatsapp)

  Whatsapp download nu direct alles, zwaar frustrerend !

  Boy op 24 december, 2013
 • Met de samsung kon ik alles delen via whatsapp, bv een item van nu.nl of een foto die op facebook staat of een foto via de camera delen via whatsapp, sinds ik de iphone5s heb kan ik niks meer delen via whatsapp, hoe kan ik dit inschakelen?

  Danishka op 28 december, 2013
  • Hallo Danishka,

   Bedankt voor je vraag. Als ik het goed begrijp wil je foto’s uploaden via whats app en versturen. Die kan je doen door een print screen te maken (bovenste knop en home button tegelijk indrukken) van het geen wat je wil versturen. Dan heb je de foto in je album en kan je de foto versturen via whats app.

   Hopelijk heb ik je hiermee voldoende geïnformeerd.

   Groet,

   Davey Groothedde

   FixjeiPhone Davey Groothedde op 28 december, 2013
 • hoe kan je je gelluid van je watsapjes verandere?

  Marianne Kleine op 12 januari, 2014
  • Hallo Marianne,

   Dat is een goede vraag, je gaat naar whats app –> Instellingen –> Berichtgeving –> onder berichten staat nieuw bericht met meldingstoon die je nu hebt. Klik daarop en je kan de meldingstoon aanpassen.

   Groet,

   Davey Groothedde

   FixjeiPhone Davey Groothedde op 12 januari, 2014
 • Ik wilde mijn whatsapp weer eens helemaal leeg maken, omdat hij de laatste tijd erg traag is en soms berichten niet goed verstuurt. Maar een aantal gesprekken wilde ik bewaren. Daarom wilde ik deze gesprekken naar mijn mail toesturen. Ik wil ook graag de media hierbij bewaren.

  Het probleem is dat hij gesprekken zonder (of met weinig) media wél verstuurt en die ontvang ik ook. Maar gesprekken met veel media (veel foto’s e.d.) ontvang ik niet op mijn email.

  Kan het zijn dat hij deze gesprekken niet verzend, omdat er te veel media bij zit? Of is er een ander probleem?

  Chantal op 13 januari, 2014
  • Hallo Chantal,

   Dit probleem heb ik nog niet eerder gehoord. Daarom zal ik de oplossing niet kunnen zeggen. Het kan zijn dat het te groot is om te versturen door de media wat in de berichten zit. Ik raad je aan om te proberen het bericht in gedeeltes te versturen of de afbeeldingen of de media apart op te slaan.

   Groet,

   Davey Groothedde

   FixjeiPhone Davey Groothedde op 14 januari, 2014
 • hallo,

  Ik had een vraagje. Als ik via whatsapp een filmpje opneem en meteen verstuur dan hoor ik geen geluid en de ontvanger ook niet. Hoe kan dit? Ook als ik naar mijn video’s ga dan is er geen geluid. Hoe kan dit opgelost worden?

  Groetjes,

  Mays

  Mays op 17 januari, 2014
 • Hallo M s,
  Officieel is dit helaas niet mogelijk met Whatsapp, wel is er een mogelijkheid om met een gejailbreakte iPhone via iFile mp3’s door te sturen via Whatsapp! Je kan hier zien hoe je jouw iPhone kunt jailbreaken: http://www.fixjeiphone.nl/jailbreak/ios-7-jailbreaken/

  Succes!

  FixjeiPhone Ricardo Groothedde op 18 januari, 2014
 • Op de Samsung kon ik binnen een gesprek zoeken naar een woord en dan ook naar elke keer dat het was gebruikt 'springen'. Op mijn Iphone kun je alleen zoeken naar de laatste keer dat een woord is gebruikt en alleen via alle gesprekken. Kan dit op de één of andere manier ook gewijzigd worden naar de 'Samsung-manier'?

  Jeltsje van der Galiën op 1 februari, 2014
  • Hallo Jeltsje,

   Dat is op de iPhone helaas niet mogelijk met whatsapp.

   Groet,

   Davey Groothedde

   FixjeiPhone Davey Groothedde op 2 februari, 2014
 • Goede uitleg dank je wel.

  Henk Janssen op 4 februari, 2014
 • Hallo Lisa,
  Dit is erg vreemd, normaal zou je na enige tijd foto’s moeten krijgen bij bestaande gesprekken. Bij het uitschakelen van laatst gezien is niks mis mee, wij hebben dat ook gewoon. Probeer zelf eens een eigen foto in te stellen bij WhatsApp- > Instellingen -> Profiel.

  Ricardo op 5 februari, 2014
 • wat is het verschil dat een bericht in whatsapps in groen of in blauw word weergegen ?

  jean-luc op 8 februari, 2014
  • Hallo Jean-luc,

   Ik denkt dat je iMessage bedoeld? Dat zijn je sms berichten die je verstuurd met de iPhone. Als je ze via internet stuurt zijn ze blauw en als je vanuit je bundel smst zijn ze groen. Om het even kort door de bocht uit te leggen.

   Davey Groothedde

   FixjeiPhone Davey Groothedde op 8 februari, 2014
 • Hee JLO,

  Dat heb je goed gezien, als je ziet dat iemand aan het typen is betekend het dat ze naar jou een bericht aan het typen zijn. Andersom kunnen ze ook zien als jij iets naar een ander typt.

  Groet,

  Davey Groothedde

  FixjeiPhone Davey Groothedde op 9 februari, 2014
 • hoi,
  ik heb sinds kort een iPhone 4s. Bij mijn androidtoestel kreeg ik mijn contacten te zien zoals ze in mijn adressenlijst staan. Nu krijg ik in de melding (als en een whatsappje komt) de naam te zien die diegene zelf heeft ingesteld in zijn whatsapp. Kan ik dit ergens wijzigen? Ik zie namelijk liever de naam zoals ik ze instel.
  groet,
  ester

  ester op 19 februari, 2014
 • Hallo Ester,

  Helaas is dit volgensmij niet mogelijk! Ik stoor ook soms aan WhatsApp namen en wou ook dat deze te wijzigen waren. Zodra ik een manier vind laat ik je het weten.

  Ricardo op 20 februari, 2014
  • dat zou fijn zijn. Dank voor je antwoord!

   ester op 20 februari, 2014
 • Als ik een imessage stuur naar iemand die op dat moment z,n tel uit heeft staan, of geen ontvangst heeft, worden mijn berichtjes dan bij het aanzetten van de ontvangende telefoon alsnog getoond?

  Grietje op 28 maart, 2014
  • Jazeker! De berichten worden altijd op de toestellen weergegeven, ook als het toestel uit is geweest.

   ricardo op 28 maart, 2014
 • Hoe stuur je een broadcast via whatsapp?

  Lola op 22 april, 2014
  • Hoi Lola,

   Als je op de sectie ‘chats’ bent op Whatsapp, zie je al je chatberichten staan.

   Als je helemaal bovenaan bent, zie je links met blauwe letters ‘zendlijsten’ staan.

   Als je hierop drukt/klikt dan kun je een zendlijst/bericht maken die je naar al je contacten heen kunt sturen.

   Succes!

   Rowdy Groothedde op 22 april, 2014
 • Hoi ik heb een iPhone 4. De geluidsopnamen uit een whatsapp bericht worden die op je telefoon opgeslagen en kan ik die terugvinden als ik het bericht verwijder. Of ben ik dan ook het geluidsfragment helemaal kwijt?

  AnitaC op 22 april, 2014
  • Als het bericht verwijderd is ben je helaas de geluidsopname kwijt.

   ricardo op 22 april, 2014
 • Hoi Ricardo nog even een andere vraag. Kan ik mijn iphone 4 toch geschikt maken voor 4 g netwerk. Mijn provider is Vodafone.

  AnitaC op 25 april, 2014
  • Helaas is dat niet mogelijk! Je zult hiervoor echt een iPhone 5 of nieuwe moeten aanschaffen.

   Ricardo Groothedde op 26 april, 2014
 • Hallo, bij een groepsgesprek heb ik een letter U als naam. Hoe kan ik dat wijzigen? Ik heb een
  Iphone 5

  Rene op 12 mei, 2014
  • Hallo Rene, dit is erg eenvoudig te wijzigen bij: Instellingen -> Profiel. Hier kan je jouw naam en foto instellen, tevens is het ook mogelijk om Facebook te koppelen.

   ricardo op 13 mei, 2014
 • Ik wil graag weten hoe je op een i phone 5 de chatgeschiedenis
  Van whatsapp automatisch kunt opslaan zodat je dit nog
  Kunt terug lezen als je het gesprek hebt verwijderd
  Uit whatsapp.

  chantal op 16 mei, 2014
  • Je kunt van te voren een reservekopie maken van alle berichten bij Instellingen -> Chat instellingen -> Reservekopie. Na het maken van de kopie kan je alle gesprekken verwijderen en later als je wilt terugzetten.

   ricardo op 16 mei, 2014
 • hoi

  vraag ik krijg van whatts app een geluidopname ( muziek )
  kan ik die opslaan ??ze zitten nu nog in het bericht zelf.
  ik heb alle media opslaan wel aan staan
  wat nu ??

  hb op 14 juni, 2014
 • hoe zet ik mijn whatsapp over van de 4s naar de 5s

  dennis op 16 juni, 2014
  • Helaas is het niet mogelijk om geluiden op te slaan in je muziek lijst, dit zul je dus altijd via iTunes moeten doen, in iOS 8 komt misschien deze mogelijkheid wel omdat Apple de ontwikkelaars meer toegang verleend in iOS. Dennis, jou adviseer ik om een iTunes backup te maken en te restoren. Ook kan je bij instellingen -> chat instellingen -> reservekopie een kopie maken van al je gesprekken.

   FixjeiPhone Ricardo Groothedde op 16 juni, 2014
 • Hallo,

  Hoe kan het dat als ik in een whatsapp-bericht het gesprek van vandaag wis, de naam in de gesprekslijst toch op het moment van appen blijft staan? Op vandaag dus?

  Nikki op 27 juni, 2014
 • Waar kan ik uitzetten dat foto’s en video’s automatisch worden geladen in Whatsapp?
  Naar mijn idee kost dat veel internet, of klopt dat niet?

  Kiki op 1 juli, 2014
 • Hallo,
  Ik wil graag iets in een gesprek op whatsapp terugzoeken, alleen ik kom er maar niet achter hoe ik gesprekken opzoek met een contact. Mijn vraag is nu: hoe zoek ik gesprekken terug op whatsapp in een gesprek met een bepaald persoon.

  sop op 7 juli, 2014
 • Hallo,
  Sinds kort heb ik een I-phone 5s ipv de Note 3 die ik hiervoor had. Nu wil ik foto’s via whatsapp versturen maar in het social media balkje staan FB, flickr, Twitter, ICloud, mail en bericht maar Whatsapp staat er niet bij. Enig idee wat er niet goed staat, of niet staat aangevinkt op mijn phone? Bij Instellingen, Privacy, Foto’s staat Watsapp geselecteerd.
  Alvast bedankt voor de moeite

  SI op 8 juli, 2014
  • Hallo SI,

   Als je via de iphone foto’s wil versturen via whatsapp, moet je dat via whatsapp doen. Dat gaat als volgt: je klikt op het gesprek waar je de foto wil sturen. Dan heb je links boven je toetsenbord een pijltje, daar klik je op en dan krijg je een aantal opties, verder spreekt het dan voor zich. Stel je wil meerdere foto’s versturen tegelijk, dan druk je nadat je een foto hebt geselecteerd op het “plusje” om meerdere (max 10) foto’s toe te voegen tegelijkertijd
   Groetjes

   sop op 8 juli, 2014
 • Hoe zie je iemand zn profielnaam? Ik zie het alleen als diegene me appt en me telefoon(iphone) staat op toesenblok maar als ik in me whatssapp op de contactpersoon klik dan zie ik alleen de naam die ik heb opgeslagen en de status.. Hoe kan ik dit zien als ik in mn whatss app op de contactpersoon klik?? Groetjess

  Beertje op 11 juli, 2014
 • Hallo,
  Ik heb een Iphone5s, als mij iemand een whatsupp bericht stuurt en ik kijk op mijn telefoon staat er de naam van de afzender bij.
  Maar als ik mijn telefoon aanzet kan ik dat bericht met naam niet meer terug vinden.
  Dan staat dat bericht gewoon op whatsupp zonder de naam van de afzender.
  Nu is mijn vraag, is die naam van de afzender nog terug te vinden ??
  Groetjes Tap

  Tap op 28 juli, 2014
 • Ik heb een watssapp gesprek gemaild naar mijn email ivm veilig stellen van een chat sessie! Dit als herinnering aan mijn iverleden broer. Nu wil ik graag soms de media van ons samen bekijken echter ineens is dit bij mij verdwenen?! Kan ik dat ergens terug halen? Bij alle wattsapps kan ik media zien behalve bij mijn overleden broer…

  Sandra op 4 augustus, 2014
 • Hey hoi,

  ik heb een iphone 5 en wil graag in whatsap mijn eigen meldingstonen gebruiken.
  Het is mij gelukt voor de teflon mijn eigen ringtones en smstonen te maken, maar die zijn niet zichtbaar bij de meldingstonen in de whatsapp.
  Is het wel mogelijk mijn eigen meldingstoon, bv Transformers theme, in te stellen als meldingstoon in whatsapp,

  vriendelijk dank,

  groeten Ron

  Ron op 15 augustus, 2014
 • Ik kreeg vandaag ineens 2 blauwe vinkjes in mijn groepsapp, nu heb ik een reactie gekregen en zijn ze niet meer blauw. Wat beteknd dit? Heb t nog nooit eerder gehad, normaal is het er ook maar 1.
  Gr

  henk op 6 september, 2014
 • als ik een spraakbericht via whatsapp krijg ik een vinkje dat het geluid uit staat hoe los ik dat op

  rens van looij op 6 september, 2014
 • Hoe kun je een lijst van al je ‘groepen’ in whatsapp vinden?

  Jose op 15 september, 2014
 • Mijn vraag gaat over een groepschat. Bij de start hiervan waren de contactnamen nog correct.
  Maar nu hebben opeens een aantal contacten een andere naam.
  En dan ook nog allemaal dezelfde. Nu weet ik dus niet meer wie wie is en
  Ik krijg dat niet gewijzigd. Hoe kan ik dit weer goed krijgen?
  Overigens in de contacten van de iPhone staan ze wel goed.
  Ik heb een 4s.

  Sandra noten op 18 september, 2014
 • mijn vraag is ik heb een iphone 4 als ik by me wahsapp ben en by faforieten staan alle namen door elkaar hoe krijg ik die op alfabetiche volgorde , kan ook nergens vernieuwen vinden

  pietje op 21 september, 2014
 • Ik heb per ongeluk op activeren gedrukt bij iemand die ik geblokkeerd heb
  Nu staat er bij die persoon niet meer deblokkeren , ik heb het contact gewist en weer opnieuw toegevoegd en geblokkeerd maar zie nog steeds bel en info staan in de whats app. Is die persoon dan nog steeds geblokkeerd en kunnen ze me niet appe.

  Madelaine op 5 oktober, 2014
 • […] Hoe werkt whatsapp op iPhone? | Fixjeiphone – Whatsapp op iPhone. √ Is whats app gratis? √ Totale uitleg over whats app. √ Tips over whats app. √ Hoe krijg ik emoticons op whats app?… […]

  Profielfoto Whatsapp Iphone Ios6 | Whatsapp Upgrade op 12 oktober, 2014
 • Ik heb vrijdag spraakberichtjes gezonden via whatsapp. Nu wil ik ze zelf even terughoren maar het geluid staat ineens uit. Er staat een streep door de microfoon op het moment dat ik het fragment aanklik. Hoe kan dat en hoe kan ik dat weer aan zetten?

  Vera op 12 oktober, 2014
 • Hey,

  Ik zou graag de audio-opnames opslaan die ik heb ontvangen op Whatsapp. Is dit mogelijk? Zoja, hoe?

  Groetjes Kaylee

  Kaylee op 23 oktober, 2014
 • Sinds dat mijn vrouw een nieuwe Samsung galaxy young heeft komen door haar verstuurde filmpjes zonder beeld binnen op mijn iPhone. Hoe is dit op te lossen?

  Lex op 3 november, 2014
 • als ik iemand heb geblokkeerd in whatsapp op mijn htc zijn deze nummers dan ook geblokkeerd als ik een nieuwe telefoon heb met dezelfde nummer

  michel op 3 november, 2014
 • hoe veilig is het om een vertrouwelijk document via de app door te sturen naar het buitenland.bv Amerika??

  anke op 4 november, 2014
 • Als ik een appje krijf staat er de naam die ze zelf hebben ingevoerd? Niet de naam hoe ik ze heb opgelagen! Hoe kan dit?

  Fabienne op 13 november, 2014
 • Hallo,

  ik hep nu een iphone 5s. nu kan ik niet meer op mijn facebook een status delen op een pagina die ik beheer. hoe kan ik dit oplossen?

  Ook lukt het mij niet om bijvoorbeeld een link direct te delen met whatsapp.

  Gerco op 17 november, 2014
 • Beste Fix,

  Als ik “laatst gezien in whatsapp uitschakel” betekent dat dan ook dat die twee blauwe vinkjes niet oplichten terwijl ik het bericht wel heb bekeken?

  Groetjes,
  Mats

  Mats Weggeman op 6 december, 2014
 • Hoi,

  Bij een paar groepsapps zijn de afzenders niet meer zichtbaar, dus geen namen meer bij de berichten. Ik weet dan niet meer wie wat heeft geplaatst! Ik heb me al een keer afgemeld voor een groep en weer laten opnemen. Ook het verwijderen van de app en weer downloaden heeft niet geholpen. Wat kan er aan de hand zijn?

  Met groet Eva

  Eva op 7 december, 2014
 • Hey,

  Ik heb net whatsapp gedownload op mijn iphone 4.
  nu als ik een bericht ontvang komt die helemaal onder in mijn chat lijst te staan.
  dit is nogal irritant, hoe kan ik dit oplossen?

  groetjes

  Tess op 12 december, 2014
 • Hoi,waar kun je je reservekopie terug vinden??

  Op mijn net nieuwe iphone s4heb ik whatsapp geinstalleerd.als ik in t contact menu zit en op iemand klik staat bovenin terug…..helaas gaat hij niet terug dan maar of ik moet heel d eiphone uitzetten en weer aan of ik moet doen alsof ik n gesprek wil aangaan en dan in dat schermpje terug gaan naar het vorige scherm….ligt dit aan de whatsapp of aan de telefon???soms doet de terugfunctie het wel ineens…

  Marloes op 20 december, 2014
 • Hoi,

  Als je een appje binnenkrijgt op een Iphone en je bent even niet in WhatsApp zelf, zie je dan bovenaan je scherm zo’n whatsapptekentje staan of niet?

  Laura

  Laura op 25 december, 2014
 • Hallo,

  Ik heb laatst gezien op mij iphone 4 uitgeschakeld, maar toch kunnen anderen dit zien. Hoe kan dat? Heb deze functie aan en uit geschakeld maar dat heeft niet geholpen. Heeft iemand enig idee hoe ik deze functie alsnog kan inschakelen?

  Najat

  Najat op 27 december, 2014
 • Hoe stuur ik een ontvangen whatsapbericht door naar een ander?

  Marjan Uhrig op 2 januari, 2015
 • Op welke wijze kun je whatsapps naar je favorieten doorsturen? (iphone6)

  o. v d Sande op 10 januari, 2015
 • hallo

  ik heb whats appe op mij telefoon en er staat een contact in mij whats appe die wil ik veranderen in een andere naam maar hij blijft steeds de naam geven. het is bijvoorbeeld
  piet van genderen en ik wil het veranderen naar kees de bruin. wat kan of moet ik doen.

  tonnie op 17 januari, 2015
 • […] Hoe werkt whatsapp op iPhone? | Fixjeiphone – Whatsapp op iPhone. √ Is whats app gratis? √ Totale uitleg over whats app. √ Tips over whats app. √ Hoe krijg ik emoticons op whats app?… […]

  Verander Whatsapp Afbeelding | APP Stations op 19 januari, 2015
 • Ik heb een iphone 4s. Ik heb telkens bij contacten staan: Aan het typen… dit blijft staan terwijl als ik op die chat klik is die persoon niet aan het typen en al een tijd niet online geweest. Dit staat bij meerdere personen. Als ik die gene dan een whatsapp-bericht stuur dan staat het weer bij iemand anders. Wat kan ik hieraan veranderen? 2 mensen die ik ken hebben er ook al last van, en hebben ook een iphone.

  Lisa op 22 januari, 2015
 • Ik zou graag mijn whatsapp automatisch ook op mijn mail willen ontvangen. Ik weet dat ik ze zelf door kan sturen, maar weet iemand of dit zo in te stellen is at dit bij iedere whatsapp automatisch gebeurd?

  Rianne op 26 januari, 2015
 • als ik met mijn samsung een bericht stuur naar de iphone,kan ik niet zien of de whattsapp is afgeleverd bij de iphone.
  dit kan ik wel zien als ik hem naar een ander toestel stuur dan staat er direct afgeleverd en als de persson het leest dan staat er gelezen

  kerckhoffs op 26 januari, 2015
 • dag
  Ik wil graag foto’s gemaakt met een Iphone 5 s delen met een whatsapp groep
  Hoe doe je zoiets ?

  mb op 26 januari, 2015
 • […] Hoe werkt whatsapp op iPhone? | Fixjeiphone – Whatsapp op iPhone. √ Is whats app gratis? √ Totale uitleg over whats app. √ Tips over whats app. √ Hoe krijg ik emoticons op whats app?… […]

  Meldingstoon Whatsapp Aanpassen Iphone | APP Stations op 28 januari, 2015
 • Ik heb een i pad zonder handleiding
  Hoe kan ik een whatsap maken en versturen?
  Bvd

  Kees op 14 februari, 2015
 • Hoe kun je foto’s uit de watsapp doormailen naar iemand?
  De fotos zouden automatisch in de filmrol moeten komen, lees ik hier.
  Maar dat is niet zo, terwijl de instellingen wel aan staan.

  Dus hoe komt het dat ze niet in mijn filmrol staan?
  en hoe kan ik meerdere foto’s uit watsapp tegelijk doormailen?

  mvg Patricia

  Patricia op 3 maart, 2015
 • Hoi hoi, ik heb een vraagje.. Als ik whatsapp open, download ie dan automatisch alle berichten als meerdere mensen iets hebben gestuurd? En krijgt de ander dan te zien dat het ontvangen maar niet gelezen is? Zo ja kan ik dit dan veranderen?

  f op 16 maart, 2015
 • Is het ook op de iPhone mogelijk naar bepaalde woorden te zoeken zoals in de zoekfunctie op de android? (zodat je niet eindeloos hoeft terug te scrollen)

  Lisa op 22 maart, 2015
 • Hi!
  Bij mijn vorige iPhone kreeg ik meldingen in mijn beginscherm van What’sApp-berichtjes. Ik kreeg de naam van degene in beeld die mij een What’sAppje had gestuurd en niet de inhoud van het bericht. Nu heb ik een iPhone 6 en krijg ik zowel de naam van de contactpersoon als de inhoud v/h What’sAppje in beeld op het beginscherm. Dat vind ik niet prettig. Wil alleen de melding hebben dat ik een What’sAppje heb van persoon X zonder dat ik de inhoud meteen zie. Hoe doe ik dat?

  Boris op 13 april, 2015
 • Hallo,

  Een vraagje, in mijn whatsapp staat een profielfoto met mijn tel.nr., dit is mijn oude nr. nu ziet de ontvanger van bericht dit staan. Dit wil ik veranderen in mijn naam, hoe doe ik dit ??

  b.v.d.
  Groetjes

  Anja

  Anja op 16 april, 2015
 • ik heb whatsapp perongeluk verwijderd en op nieuw geinstaleerd maar nu heb ik de gesprekken nog wel maar niet helemaal tot aan vandaag hoe krijg ik die terug?

  s op 22 april, 2015
 • Ik heb een nieuwe iphone (heb nu 6, had eerst 5) en heb mijn reservekopie overgezet. Alles werkt behalve mijn whatsapp. Ik zie wel alle berichten die ik had tot aan mijn reservekopie maar ik krijg nieuwe whatsappjes niet binnen. Het gekke is dat ik wel de preview van nieuwe appjes te zien krijg maar als ik ze dan probeer te openen in de app zelf (door de sliden of door gewoon de app te openen) dan krijg ik alleen mijn oude appjes van voor de reervekopie te zien en niet de nieuwe appjes.

  Heb ook al een keer de app er af gehaald en opnieuw geinstalleerd maar dan ben ik al mijn appgeschiedenis kwijt. Dus toen maar weer de reservekopie teruggezet..

  Hij lijkt niet te verbinden want bij netwerkstatus blijft hij zeggen dat hij aan het verbinden is.

  Hoop dat je een oplossing hebt.

  kirsten op 30 april, 2015
 • Hoi,
  Als ik een appje krijg, zie ik dat op mijn toegangsscherm. Alleen staat er dat ik dan een berichtje krijg van iemand die met een andere naam in mijn contacten staat.
  Bijvoorbeeld: op mijn toegangsscherm staat dat ik een appje heb gekregen van ‘romyy’ terwijl ze in mijn telefoon staat opgeslagen als ‘twinmans’. Hoe kan ik ervoor zorgen dat er voortaan staat dat ik een berichtje van ‘twinmans’ heb gekregen ipv ‘romyy’?

  Shanaya op 3 mei, 2015
 • Ik heb zowel op mn iphone als mn ipad muziek gekocht via de winkel v itunes, maar wat ik gekocht heb komt niet automatisch op het andere apparaat, hoe synchroniseer ik dat?

  Anja op 6 mei, 2015
 • Ik ben in het bezit van een iphone 6 nu heb ik een probleem met het geluid van Whatsapp.
  Die geeft namelijk alleen een heel klein pingetje (bijna niet hoorbaar) als ik het geluid verander krijg ik dit wel te horen als ik het uitprobeer. Echter dit geluid wordt niet hoorbaar op mijn iphone als iemand mij een appje stuurt.
  Wat gaat er hier verkeerd?
  Ook van burgerallert, NOS, en buien radar krijg ik geen meldingsgeluid.
  Alle instellingen die in de gebruiksaanwijzing staan heb ik al uitgeprobeerd.
  Ook de geluidsknop staat aan en het volume op voll.
  kan je mij helpen?
  (Ik gebruik een wifi verbinding)

  J.van Croonenborg op 3 juni, 2015
  • Ik heb ditzelfde probleem. Heeft iemand al een oplossing?

   H.terpstra op 27 november, 2015
 • Hi,
  kan ik een groepsapp aanmaken die alleen berichten kan versturen en waar je niet op kunt antwoorden? Bijv als in een no-reply email?

  Ik wil een groep mensen reminders sturen maar ze hoeven niet te antwoorden.

  Kun je me helpen?

  Hannah op 4 juni, 2015
 • Hallo,

  Ik heb een iphone 5, als ik een whatsapp verstuur maakt hij een soort zoefgeluid, dit wil ik graag uitzetten, is dit mogelijk?

  Bedankt.

  Coby op 10 juni, 2015
 • Hoi,

  Ik ben nu een paar maanden in bezit van een Iphone 5S, en ik kan ineens filmpjes die direct opgenomen zijn via whatsapp niet zien? Het geluid hoor ik wel, maar mijn scherm blijft wit! Heel erg balen… Zou fijn zijn als ik hulp krijg..

  Iem op 14 juni, 2015
 • ik wordt net gebeld dat mijn whatsup contacten alle foto’s op geslagen op mijn galaxy s4 kunnen zien, hoe zet ik dit uit? Gr Peter

  peter op 17 juni, 2015
 • Hai,

  Ik heb net een Iphone 6 plus en ik heb een vraagje over de berichtgeving namelijk, als bijv. 6 verschillende mensen mij een app sturen op Whatsapp dan kan ik via berichtgeving niet zien wie dat allemaal zijn. Of bijv. Als ik via instellingen ervoor kies om 10 berichten voor Whatsapp te tonen en iemand heeft mij 1 bericht gestuurd en 5 min later een ander persoon 11 berichtjes dan zie ik de eerste persoon niet terug in mijn berichtgeving.

  Is dit te verhelpen????

  Sara op 19 juni, 2015
 • Pas Iphone6 plus gekocht. Via whatsapp een geluidsfragment ontvangen. Deze wil ik als ringtone installeren. Hoe lukt me dit?

  Chris op 13 juli, 2015
 • Hallo, ik ben opeens bij WhatsApp bij Chats het bovenste balkje kwijt waarin staat: bel-wijzig-info.
  Hoe kan dat en hoe krijg ik dat weer terug?

  silvy op 6 augustus, 2015
 • Ik wil in WhatsApp op mijn iPhone 4 gedeeltes uit een chat verwijderen. Ik kon dan tot bovenaan scrollen en op wijzig klikken waarna ik gedeeltes kon verwijderen. De optie verschijnt nu niet meer, als ik tot bovenaan scroll dan staat daar nu alleen wanneer de chat geweest is. Ik heb wel de optie om de hele chat te verwijderen maar dat wil ik niet.

  Dieni Bijlsma op 10 augustus, 2015
 • Hallo,
  Ik weet niet of ik mijn vraag hier kan stellen maar zie geen andere “blokken”.
  Ik heb onlangs foto’s en video’s gestuurd naar een groepsapp. Het waren er nogal veel dus ik heb ze daarna ook weer daar verwijderd in “ontvangen media”. Nu wil ik een video terugkijken in mijn fotoalbum maar het lijkt wel of hij alleen maar aan het zoeken is. Ik krijg een klokje die op een kwartier blijft staan en that’s it. Het lijkt wel of ik de video’s wel kan zien maar niet meer kan afspelen op mijn iphone, alsof de “source” weg is. Hopelijk kan je me helpen. Groet, Gina

  Gina op 11 augustus, 2015
 • hii, ik heb een iPhone 5c
  Vroeger kon ik op mijn iPhone 4s met mezelf chatten (gwn voor de grap)
  Ik vroeg me af of dat nu ook nog kan, want als ik het nu probeer zie ik alleen wat ik zelf heb gestuurd (rechts)
  Vroeger kreeg ik hetzelfde ook aan de linkerkant binnen…
  En zo was je dus met jezelf aan het chatten, weet iemand misschien hoe ik dat weer kan doen?!
  Alvast bedanktxx

  Muisz op 15 augustus, 2015
 • Ben balkje bel-wijzig-info opeens kwijt van whatsapp. Hoe het terug te krijgen?

  Jopie op 19 augustus, 2015
 • Hey ik heb sinds kort een iphone 6 alleen als ik een melding krijg van whatsapp zie ik de naam die iemand zelf heeft ingevuld en niet de contact naam hoe kan ik dat veranderen?

  Sabrina op 29 augustus, 2015
 • ik heb een iphone5 en sinds kort maakt whatsapp van gewone Engelse woorden zoals bijv. today, tomorrow en sommige cijfercombinaties een link, als ik op de woorden klik krijg ik de keuze uit ; maak activiteit of kopieer of annuleer en de cijfercombinaties zouden een telefoonnummer moeten voorstellen.
  Ik vind dit behoorlijk irritant maar kan maar niet uitvinden hoe het komt en wat ik er aan moet doen.

  Iemand bekend met dit probleem?

  ron op 8 oktober, 2015
 • Hoi,

  Heb het volgende vraag. Ik had een iPhone 4 met whatsapp en bij deze kon je dele van een whatsappbericht verwijderen uit de verzonden chat. Ik heb nu een iPhone 6 plus en daar kan het niet meer. Weet jij misschien hoe ik dit kan instellen? Soms heb ik een chat waarin uitwisselingen staan die ik weg wil hebben uit de betreffende bericht zonder dat het hele chat weg is.

  Op internet is helaas niets hierover te vinden.

  Alvast bedankt.

  Groet,
  Daniela

  delen van bericht verwijderen in whatsapp op 15 oktober, 2015
 • hoe kan het als ik iemand een watsapp stuur,de iphone 4s mijn tekst veranderd.
  kan ik dat ergens uitzetten?

  groet,
  Mary-lou

  MaryLou op 18 november, 2015
 • Hii,

  Ik heb bij een whatsapp gesprek per ongeluk op clear all gedraaid.. Is het mogelijk om dit terug te draaien zonder back up?

  Groetjes,
  Sophie

  Sophie op 28 november, 2015
 • Hi, wat is de reden dat ik van 1 persoon geen waarschuwingsgeluid ontvang als ze me een whatsapp op mn iphone stuurt? Naast haar naam staat wel een luidsprekertje met een streep erdoor.

  Astridklem op 6 december, 2015
 • Hoi,

  Heb bewaar ontvangen media in whatsapp uitgeschakeld (Bij instellingen–>chatinstellingen: “bewaar ontv. media” met daarachter de schakelaar).
  Nu wil ik graag de media wel weer opslaan en heb de schakelaar weer omgezet en krijg dan de volgende melding: “Dit media bestand kan niet worden bewaard”

  Wat te doen?

  Groet Matt

  Matt op 28 december, 2015
 • Hallo
  ik heb mijn whatsapp van iphone 5 vorige week geupdate maar nu heb ik een Engels woordenboek (T9). Hoe krijg ik dit eraf?

  Lisa op 3 februari, 2016
 • My brother suggested I might like this website. He was once totally right.
  This publish actually made my day. You can not imagine just how a lot time I
  had spent for this information! Thanks!

  Jones Fracture op 11 februari, 2016
 • Whatsapp werkt niet meer op mijn iPhone4. Ik krijg telkens de melding dat de datum op mijn telefoon onjuist is, wat niet het geval is. Sinds 2 maanden lukte het al niet om mediabestanden te openen en vervolgens werd mij steeds gevraagd mijn telefoonnummer in te voeren ter verificatie. Met de recente melding over de onjuiste datum kom ik helemaal niet meer bij mijn chats. Aan- en uitzetten van de iPhone helpt niet. Ik kan deze Whatsapp verwijderen en een nieuwe installeren, maar ik weet niet hoe ik mijn oude chats kan bewaren. Bij Instellingen zie ik niet iets als reservekopie maken of chatgeschiedenis.

  Elly op 8 maart, 2016
 • Steeds melding Whatsapp op iPhone4 dat datum/tijd op mijn telefoon onjuist is, wat niet het geval is. Veel geprobeerd, maar uiteindelijk cache gewist, app verwijderd en opnieuw geinstalleerd. Telefoon uit- en ingeschakeld. Dit alles heeft niet geholpen. Wie weet de oplossing?

  Elly op 10 maart, 2016
 • Hoe kan ik een oude versie van Whatsapp installeren op mijn iPhone4 zonder dat ik het besturingssysteem aanpas?
  Na veel problemen met Whatsapp heb ik deze app verwijderd en nu probeer ik hem via de Appstore opnieuw te installeren, maar dat lukt niet omdat IOS 6.0 of hoger is vereist.

  Elly op 12 maart, 2016
 • Ben een digibeet. Ik zit in een groepapp. Nu wordt door de beheerder gevraagd of iedereen zijn eigen naam wil toevoegen. Vervolgens krijg ik berichtjes van andere deelnemers met een telefoonnummer en ~ met naam van de persoon
  Hoe doe ik dat? Ik heb een iphone 4

  Marchien op 9 april, 2016
 • Mijn vriendin heeft Whatsapp of haar samsung, ik heb Whatsapp op mijn iphone.
  Zij staat in mijn adresboek. Toch kan ik haar niet whatsappen. Hoe kan dit. Bij al mijn andere contakten die whatsapp hebben gaat dit wel.
  Ik heb eeb iphone 5c

  Cornelia op 6 mei, 2016
 • Als ik een watsapp binnen krijg staat de naam die hun zelf hebben ingevoerd er. Dit is erg vervelend. Kan ik dit wijzigen?

  Help mij op 4 juni, 2016
 • Vraag over Whatsapp: ik gebruik sinds kort m’n nieuwe IPhone (SE), telefoonnummer is niet gewijzigd. Heb alles via ICloud overgezet van mijn oude naar mijn nieuwe telefoon. Soms komen er nog Whatsapp berichtjes binnen op mijn oude telefoon, terwijl ik zelf vooraf een whatsapp berichtje had gestuurd vanaf mijn nieuwe telefoon. Hoe kan dit? Of liever; hoe kan ik dit voorkomen?

  Albert op 28 juni, 2016
 • Kan je chats van personen of groepen markeren als favoriet of bovenaan zetten?

  Cora op 7 augustus, 2016
 • Als ik een bericht binnenkrijg op mijn beginscherm en ik veeg het opzij, staat er alleen een kruisje bij mij (terwijl je normaal kruisje of antwoord kan kiezen)
  Hoe kan antwoorden via mijn beginscherm ?

  Liselot op 11 augustus, 2016
 • als ik een geluidsopname doe, kom ik niet verder als 10 seconden. Dan stopt hij vanzelf. Klopt dit?

  Tonnie Verhees op 29 augustus, 2016
 • Als ik op een WhatsApp bericht druk, zie ik een balkje met de volgende mogelijkheden : Antwoord, Stuur door, Kopieer, Verwijder .
  Als ik op Kopieer druk, waarnaar wordt het bericht dan gekopieerd?

  Onno van Harrevelt op 16 oktober, 2016
  • Deze tekst staat dan in je geheugen en kun je plakken in een willekeurig tekstvlak door in het tekstvlak te drukken > plak

   antoinette op 17 oktober, 2016
 • Hoi, ik heb een vraag over het verwijderen van een groepsapp als beheerder…
  Ik was/ben beheerder van een groepsapp en wilde deze groep verwijderen. Bij de instellingen kon ik alleen ‘chat verwijderen’ en de ‘groep verlaten’. Ik heb de groep verlaten maar de groepsapp bestaat nog steeds en ik kan hem niet meer terugvinden in mijn chat-conctacten. Wat kan ik doen om de groepsapp alsnog te verwijderen?

  antoinette op 17 oktober, 2016
  • Je had “Chat verwijderen” moeten kiezen. Met “Groep verlaten” bestaat de groep nog steeds alleen zonder jouw. Het beheer wordt dan automatisch overgedragen aan een ander. De enigste optie is om via de andere in de groep uit te zoeken wie nu de beheerder is en die te vragen de groep te verwijderen of om de beheerder te vragen je opnieuw toe te voegen aan de groep, beheerder te maken en vervolgens de groep alsnog te verwijderen.

   Wilfred op 12 maart, 2017
 • Hoi, ik heb een iphone SE. Kan ik het geluid van de telefoon en de berichten ook apart uitzetten? Ik slaap vaak overdag, wil wel telefonisch bereikbaar zijn, maar wel de berichtjes zacht zetten. Is dit mogelijk?

  Carolien op 28 oktober, 2016
  • Dat kan: open vanaf het beginscherm van je iPhone de app “Instellingen” (grijs symbool met tandwielen). Ga naar “Berichtgeving” -> “WhatsApp” -> en zet “Geluiden” uit (of weer aan).

   Wilfred op 12 maart, 2017
 • Stock Index Betting Account – About Stock Index Betting Cashier, Intraday Double Down Bets.

  Gordonfaf op 11 maart, 2017
 • Ik (67 jaar) heb een iPhone 5s gekregen en mijn zoon (die niet hier woont) heeft 2 tel. nummers erin gezet met wie ik kan whatsappen. Maar nu is er een bekende jarig en weet ik niet hoe ik haar moet whatsappen om te feliciteren en een smiley erbij te zetten. Hoe moet ik dit instellen? Kunt u mij stap voor stap dit melden daar zou ik u eel dankbaar voor zijn. Had tot nu toe een oude nokia waarmee ik alleen belde. Ik hoop dt u mij kunt hepen.

  Didi op 14 maart, 2017
 • Hoe kan ik zien wanneer ik voor het laatst contact heb gehad met iemand op whatsapp?

  J.. op 3 juli, 2017
 • Hoe kan ik in mijn i Phone 5 – nadat ik als beheerder van een bepaalde groepschat – de groep heb verlaten (omdat ik met vakantie geen chats wilde ontvangen – mijzelf weer terugplaatsen? (zodat ik weer chats kan ontvangen en verzenden ion deze bepaalde groep?

  Mariet Meurs op 17 juli, 2017
 • hoe kan ik zien welke personen er in mijn groepsappen zitten

  Henk Barkel op 20 juli, 2017
 • Bij het installeren (of downloaden 🙂 ) van Whatsapp werd een vraag gesteld om toegang te verlenen tot mijn contacten en ik heb per ongeluk “nee”aangeklikt. Kon en kan het niet ongedaan maken (heb bij instellingen gezocht), waardoor ik nu al mijn contacten opnieuw moet invoeren. Is er een oplossing? Ik heb net een Iphone 6 gekocht en ben nog alles aan het ontdekken..

  Mirjam Kronkelwilg op 26 juli, 2017
  • Hoi , als ik in de groepsapp een berichtje stuur dan zie ik alleen mijn bericht en niet mijn naam erbij . Terwijl dat ik bij de andere leden wel hun naam erbij zie staan . Hoe kan dat ?

   tiny op 9 augustus, 2017
 • Het schijnt dat er een instelling moet zijn dat je Whatsapp gesprekken door gestuurd kunnen worden naar een ander telefoon nummer. Kent iemand dit en zo ja hoe wat waar kan ik dat vinden?

  Daf op 8 september, 2017
 • Ik heb een iPhone 4s en wil aan whatsapp een nieuw contact toevoegen. Het nieuwe contact heb ik al aangemaakt in contacten, hoe krijg ik dit voor elkaar?

  sanne op 26 september, 2017
 • hoi,

  hoe open je een whatsapp gesprek op je iphone 5? Ik heb een nieuw contact opgeslagen in mijn contacten, maar ik krijg die niet geopend voor whatsapp

  daniek op 24 november, 2017
 • Ik heb een vraagje, kan whatsapp op een iphone 6s zichzelf openen midden in de nacht en dus de laatst gezien tijd verkeer doorgeven?

  blanca op 20 januari, 2018
 • Hallo, ik heb een samsung en mijn zoon een iphone. Nu kan ik wel appen met iemand in spanje maar mijn zoon niet! Hoe kan dit? Diegene in spanje kan ook niet appen naar mijn zoon maar wel met mij dus. Tips?

  Christel bosman op 26 maart, 2018
 • Ik heb een samsung en mijn zoon een iphone, ik kan met iemand appen in spanje maar mijn zoon niet! Hoe kan dit?

  Christel bosman op 26 maart, 2018
 • Hallo, wanneer je telefoon op NIET STOREN staat kan je dan toch meldingen ontvangen van berichten verstuurd uit een groepsapp?

  K. Derks op 27 maart, 2019
  • Hallo,
   Nee, dat is helaas niet mogelijk.

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 27 maart, 2019
 • Ik heb een iPhone 6S Plus.
  Als ik videobel met whatsApp dan zie en hoor ik degene die ik vedeobel en die ziet mij ook,maar hoort mij niet.
  Als ik het met facetime doe gaat het prima. Zien en horen voor beide kanten. Maar dat videobellen werkt volgens mij alleen als beiden een Apple device hebben.
  Weten jullie een oplossing voor videobellen met WhatsApp?

  Chris op 4 april, 2020
  • Hallo Chris,

   Dit probleem zou veroorzaakt kunnen worden door een defecte microfoon aan de voorcamera kabel.
   We raden dus eerst aan om deze te vervangen.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 6 april, 2020
 • Er staat op mijn i phone watts ap is verlopen. Hoe moet ik dat bijwerken?

  Leny op 9 november, 2021
  • Hé Leny, Je kunt WhatsApp Messenger bijwerken via App store -> Account (rechts bovenin) en dan kun je de app van WhatsApp Messenger updaten.

   FixjeiPhone Davey op 15 november, 2021

Geef een antwoord