Face ID werkt niet

Face ID werkt niet
Werkt Face ID niet meer bij je iPhone X, Xs (Max) of Xr? Wanneer Face ID defect is moet je telkens je iPhone ontgrendelen met behulp van de toegangscode wat natuurlijk erg vervelend is. Face ID is een functie die Apple heeft toegevoegd vanaf de iPhone X en wordt door de meeste gebruikers als positief ervaren.

Uit resultaten van een onderzoek bleek ook dat 95% van de gevallen Face ID in één keer functioneert. Het is dan ook logisch dat deze functionaliteit als positief wordt ervaren.

Face ID is aanwezig op de volgende toestellen:

 • iPhone X
 • iPhone Xs (Max)
 • iPhone Xr

Face ID werkt niet stappenplan (7 oplossingen)

Apple geeft 7 mogelijke oplossingen om Face ID te repareren. Bekijk de 7 mogelijke oplossingen om Face ID weer te laten functioneren:

 1. Zoek naar updates, zodat de iPhone van de laatste iOS versie is voorzien
 2. Controleer de Face ID instellingen. Dit kun je op de volgende manier doen: instellingen -> Face ID en toegangscode
 3. Controleer of de TrueDepth-camera niet wordt bedekt. TrueDepth-camera is een naam die Apple heeft gegeven aan het systeem. Dit systeem bestaat uit de: Flood illuminator, Dot Projector en de IR camera (infrarood camera)
 4. Let op dat je gezicht niet bedekt wordt
 5. Zorg ervoor dat je naar de bovenkant van de iPhone kijkt
 6. Meerdere uiterlijken toevoegen voor als je veel bent veranderd (qua uiterlijk)
 7. Face ID opnieuw instellen

Flood illuminator verwarmen bij defect Face ID

Als de hardware kapot is kun je de instellingen niet resetten en zijn bovenstaande 7 oplossingen niet mogelijk. De iPhone geeft dan de melding ”Face ID is niet beschikbaar”. Een veel voorkomende fout tijdens het vervangen van het scherm is dat de flood illuminator iets wordt beschadigd. Dit onderdeel zit namelijk in het scherm en moet je demonteren uit je oude scherm als je bijvoorbeeld het iPhone X of iPhone Xs scherm wilt vervangen.

Vaak is dit hardware defect al te herstellen door door de flood illuminator te verwarmen (ongeveer 240 graden). Doe dit wel met een SMD heat gun, zodat je de temperatuur goed kunt instellen. Je kunt de overige onderdelen op de kabel (die niet verhit mogen worden) afplakken met polyimide tape (deze tape beschermt namelijk tot ongeveer 250-300 graden). Gebruikt flux om de tin onder de flood illuminator weer goed te laten vloeien.

Welke iPhone onderdelen zijn o.a. essentieel voor Face ID?

 • Flood illuminator
 • Dot Projector
 • IR camera

Hoe veilig is Face ID?

Apple zegt dat de kans dat iemand je iPhone kan ontgrendelen met Touch ID 1 op 50.000 is. De kans dat iemand je iPhone kan ontgrendelen met Face ID is 1 op 1.000.000. Je kunt hieruit dus concluderen dat Face ID een stuk veiliger is dan Touch ID.

Alle stappen geprobeerd en functioneert je Face ID nog steeds niet? Neem dan contact op met één van onze specialisten via de klantenservice pagina, zodat zij je verder kunnen helpen met dit probleem.

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

4 reacties op “Face ID werkt niet

 1. Mijn Iphone x is plat op de achterkant gevallen. Buitenkant geen schade maar face id noet meer beschikbaar en camera duurt bijna een minuut voor die beeld geeft. Ook zaklamp functie werkt niet. Enig idee wat ik daarvoor nodig heb om het te repareren?

  1. Beste Bram,

   Ik zit met hetzelfde probleem.
   Kun je mij vertellen wat je hebt gedaan om het probleem te verhelpen?

   Met vriendelijke groeten,
   Suzan Rijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *