iPhone batterij kalibreren

iPhone Batterij Kalibreren
iPhone batterij kalibreren met een handige blog en video? Het kalibreren van de batterij van je iPhone is in veel gevallen de oplossing voor het niet goed functioneren van de batterij.

Enkele problemen die je kunt oplossen door het kalibreren van de iPhone batterij zijn:

 • weergeven van het onjuiste batterij percentage
 • niet opstarten van de iPhone
 • plotseling uitvallen van de iPhone bij een hoger batterij percentage
Lees hieronder de verschillende tips voor het zelf kalibreren van de batterij. In onze video laten we je stap voor stap zien hoe je dit eenvoudig zelf kunt uitvoeren!

Hoe werkt een iPhone batterij?

In elke iPhone wordt een li-ion batterij gebruikt vanwege de hoge energiedichtheid (zoveel mogelijk opslagcapaciteit in een zo klein mogelijke ruimte) in deze batterij. De iPhone batterij communiceert via de printplaat in de batterij met het moederbord van de iPhone. Zo kan je precies het percentage van de iPhone batterij zien.

Na enkele jaren komt het dan ook geregeld voor dat de printplaat de capaciteit van de iPhone batterij minder goed kan inschatten, hierdoor kan het onjuiste batterij percentage worden weergegeven en kan het soms ook voorkomen dat de iPhone plotseling uitvalt bij een hoger percentage van de batterij.

iPhone 6s Batterij

Hoe fix je deze iPhone batterij problemen eenvoudig?

Bij mogelijke iPhone batterij problemen adviseren wij om de iPhone batterij te kalibreren om zo te zorgen dat de iPhone batterij weer goed functioneert. Daarom moet je van tijd tot tijd de batterij kalibreren van je iPhone of iPad, zodat de batterij weer een nauwkeurige inschatting maakt van het batterij percentage wat in de iPhone of iPad zit.

Hoe moet je de iPhone batterij kalibreren?

 1. Sluit je iPhone of iPad aan op een stopcontact met een gecertificeerde kabel en adapter.
 2. iPhone 2 t/m iPhone 6s plus:
  Houd de aan en uit knop en de home button tegelijk ingedrukt (ongeveer 20 seconden).
  Je iPhone gaat nu uit en start vanzelf opnieuw op.
  De iPhone gaat nu de batterij kalibreren.
  iPhone 7 en 7 plus:
  Druk de aan en uit knop en de volume-omlaag knop tegelijkertijd in.
  Houd beide knoppen ongeveer 20 seconden ingedrukt.
  Je iPhone gaat nu uit en start vanzelf opnieuw op.
  Je kunt de knoppen loslaten wanneer het Apple logo verschijnt.
  De iPhone gaat nu de batterij kalibreren.
  Vanaf de iPhone 8:
  Druk de volume-omhoog knop kort in aan de linkerzijde.
  Druk daarna direct de volume-omlaag knop kort in aan de linkerzijde.
  Houd daarna direct de aan en uit knop ongeveer 20 seconden ingedrukt.
  Je iPhone gaat nu uit en start vanzelf opnieuw op.
  De iPhone gaat nu de batterij kalibreren.
 3. Laadt de batterij van je iPhone weer helemaal op tot 100%.
 4. Als de iPhone weer tot 100% is opgeladen is dan moet je nog minimaal 60 minuten wachten.
 5. Je hebt het proces succesvol afgerond.

iPhone batterij kalibreren (video):

Hoe moet je het iPhone batterij percentage aanzetten?

Heb je het batterij percentage niet aanstaan?
Ga dan naar: Instellingen –> Batterij –> Zet je batterijpercentage aan.
Als je nu naar het scherm kijkt zie je rechtsboven het batterij percentage van je iPhone.

Helpt de iPhone batterij kalibreren niet?

Heb je de batterij gekalibreerd zonder succes en gaat de batterij dan nog steeds niet lang mee?
Dan wordt het probleem meestal veroorzaakt door een niet goed functionerende batterij.
Het vervangen van de batterij is dan ook vrijwel altijd de oplossing van dit probleem.

iPhone batterij reparatie handleidingen:

Bekijk hieronder een van de iPhone batterij reparatie handleidingen.
In elke reparatie handleiding laten we je stap voor stap (met een video) zien hoe je eenvoudig je iPhone batterij kunt vervangen!

Heb je nog vragen over het vervangen van de batterij? Neem dan contact met ons op zodat wij je verder kunnen adviseren!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

24 reacties op “iPhone batterij kalibreren

 1. Je kunt je reparatie met een gerust hart aan de jongens van Fixmijniphone overlaten!!
  Je komt zeer zelden zo’n goede service tegen!! En dat meen ik echt vanuit de grontvan mijn hart! Die jongens doen het echt super!!
  Ik had de video gezien hoe Davy uitlegd hoe je de accu van je iPhone 6 kunt vervangen ik had alles besteld en kreeg dinsdag het reparatie setje binnen! Ook dat gereedschap is van zeer goede kwaliteit! Maar ik kreeg een probleem mijn accu werd zo heet en was ook al broos geworden en vloog spontaan in de brand! Dan sta je wel heel vreemd te kijken kan ik je zeggen maar goed ik naar Fixmijniphone gebeld en kon meteen langs komen en dan zouden ze kijken of er iets gered kon worden!
  Ze zijn behoorlijk lang bezig geweest en mijn iPhone deed het weer maar ik moest thuis nog wel zelf er iets in schroeven!
  Maar hij had eerst alles getest en alle componenten deden het gelukkig nog enkel bij thuiskomst lade de accu niet op! Nou dat habben we met telefonische ondersteuning opgelost!
  Maar nu bleek de luidspeaker het in eens niet meer te werken!
  Ik kon gerust langs komen en dan zouden ze het voor mij maken maar ik woon 80 kilometer er vandaan en dat vond ik iets te veel dus ze sturen de onderdelen op die ik nodig heb om alles weer in orde te krijgen, morgen ga ik die 2 dingen vervangen en hoop ik dat hij het weer helemaal doet!!
  Maar nog even een waarschuwing van mijn kant mocht je de accu vervangen haal dan meteen de stekker van het moederbord af want mocht je zoveel pech hebben als ik dat de accu in de brand vliegt dan kun je iPhone weg gooien! En in mijn geval met een aantal nieuwe onderdeeltjes is hij weer net als nieuw!
  Enkel de brandlucht!!

 2. Hoi,
  Mijn iPhone 5c valt steeds uit zonder aankondiging van lege batterij. Vlak voor uitvallen is de batterij ook nog lang niet leeg (nog zo’n 80% ofzo). Dit uitvallen gebeurd vrijwel direct (ook bij 100% batterij) als ik buiten bereik van mijn wifi ben en aangewezen ben op het 4G netwerk. Dus ik denk: misschien is mijn batterij niet goed gekalibreerd. Maar het zou ook iets anders kunnen zijn???
  Hoe dan ook, ik heb ergens gelezen dat je de iPhone eerst moet laden tot 100% en dan uitzetten en nog enkele uren aan de lader laten zodat ie zo opgeladen mogelijk is (hij laadt het laatste stukje beter als ie uit staat begreep ik uit de instructies). En pas dan druk je zowel de homebutton als de aanuitknop tegelijk in totdat het Apple logo verschijnt. Ik begreep dat ie dan ging kalibreren (hij hangt dan nog steeds aan de lader). Maar nu lees ik hier dat je dit kalibreren al moet doen voordat ie 100% geladen is. Klopt dit?

  Ik hoor graag wat er mis kan zijn met mijn iPhone (uitvallen met een ogenschijnlijk volle batterij en vrijwel direct als alleen 4G beschikbaar is als netwerk) en als ik inderdaad de batterij moet kalibreren wat nu de juiste manier is.

  1. Hoi,
   Dat weet ik nog niet, want ik weet niet hoé ik deze moet kalibreren. De stappen en volgorde zijn namelijk niet eenduidig. Ik dacht dat mijn vraag duidelijk was?
   Want moet ik ‘m nou eerst helemaal opladen en dan de homebutton en aan/uit tegelijk indrukken (en moet dit als ie aan staan of uit staat?) òf eerst zo leeg mogelijk maken (wat heel lastig is met een iPhone die met een ogenschijnlijk volle batterij steeds uitvalt) en dan kalibreren en dan pas weer helemaal opladen. Ik wil dus weten in welke volgorde dit moet en waarom. Daarnaast wil ik graag weten of tijdens het laden de telefoon echt uit moet staan (en als ie uit moet staan doe ik dit dan al voor of nadat ik ‘m aan de lader heb gelegd) of mag hij gewoon aan en/of op sluimerstand en zelfs gebruikt worden?
   Ik hoop dat je mijn vraag kunt beantwoorden. Alvast bedankt!

 3. Kan het zijn dat waterschade de batterij aantast van een IPhone 5.
  Dwz na waterschade is de batterij binnen 12 uur leeg ipv na 1-1.5 dag.

 4. Ik heb zojuist mijn nieuwe batterij geplaatst die ik een tijdje geleden besteld had.
  Na alles te hebben gedaan volgens het filmpje alsook de batterij te calibreren, laad hij maar op tot 20%.
  Dan stopt het.
  Kan het zijn dat dit geen goede batterij is?

 5. Ik heb inderdaad ook hetzelfde probleem maar de mijne stopt bij 31% en loopt vervolgens heel onregelmatig af waarbij het zelfs af en toe weer iets oploopt

  Iemand enig idee

 6. Hallo davey,

  Na een nieuwe batterij ( van jullie) te hebben geplaatst in mijn iphone 7 loopt deze nog steeds snel leeg. Was ook de reden dat ik ze vervangen heb. Ze is reeds gekalibireert maar helpt niet. Kan het soms zijn dat er een chip stuk is ofzo en kun jij dit herstellen indien het geval.

  Gr.
  Dave

 7. Ik heb een vraag.
  En ik denk dat ik de enige hierzo ben
  Met die vraag…
  Geld het ook voor huawei?
  Ik heb zeg maar een huawei P8
  Maar ik zie nergens filmpje over huawei met dat probleem.. miss omdat het meer by de iphone gebeurd?..
  En komt er nog filmpje van over ander andere telefoons zoals huawei, samsung met hun batterij problemen??
  In iedergeval..
  Mn telefoon heb ik dus ongeveer byna 2jaar. Maar dus het begon al half jaar geleden al beetje dat hij uit viel op 20%… later 25%..en al gouw 40-50 zelfs… en nu sinds kort al rond 70-75%…

 8. zelfde probleem hier nieuwe batterij geplaatst iPhone 6s plus

  laad niet op heeft constant onregelmatige laad percentage weer bij het calibreren word 40 % aan gegeven als de iPhone terug is opgestart verder laden lukt niet

  iPhone valt uit ook als is het % batterij niet leeg 40 % of eens 25 % of eens 1 % dan terug eens 40%

  als ik mijn oude batterij terug plaats werkt de iPhone terug normaal ,, bij wijze van spreken dan laad normaal op maar batterij is wel versleten en diende vervangen te worden ,,

  ook de apps die ik gebruikte konden de batterij niet uitlezen en bij instellingen iPhone zie je nu bij batterij staan reparatie ,

  of het ligt aan de batterij of het ligt aan apple

  het zou niet de eerste keer zijn dat ze sofwarematig goedkopere onderdelen blokeren of niet ondersteunen waardoor de iPhone niet werkt of niet naar behoren werkt

 9. Hallo,

  Ik heb een iphone 6s 128gb maar hij valt telkens uit.
  Weet niet of het nou aan de batterij ligt (ben hem nu aan het kalibreren)
  of aan de dock connector ivm als hij oplaadt en je komt aan de kabel dan laadt hij niet meer op.

  * heb deze mobiel tweedehands gekocht dus ik weet niet wat er allemaal gebeurd is met deze mobiel*
  kan ik dit laten repareren en hoeveel zou dat moeten kosten?

  graag hoor ik van u.

  1. Hallo,

   Je kunt je iPhone ook naar ons opsturen voor reparatie/onderzoek via de opstuurservice.
   Volg hiervoor goed alle stappen zoals te zien op deze pagina: http://www.fixjeiphone.nl/opstuur-service/.
   Op deze pagina zijn ook alle reguliere reparatietarieven te vinden.
   Vul het formulier dus volledig in en voeg deze toe in de zending naar ons.

   Het is ook mogelijk om op afspraak bij ons langs te komen voor een reparatie.
   Wij voeren de reparaties uit in Almelo.
   Mocht je in de buurt wonen of in de buurt komen, dan is dit natuurlijk de beste optie en kun je zelfs wachten op de reparatie.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

 10. Hallo,
  De batterijset voor de iPhone 6 was snel binnen en de vervaging was simpel dankzij het filmpje.
  Met de nieuwe accu is het percentage weer netjes 100%, maaarrrr vreemd genoeg blijft de batterijconditie op reparatie staan. We hebben de batterij al gekalibreerd, maar dat is niet de oplossing. Ook na 1 dag gebruik en weer opladen tot 100% heeft niet geholpen.
  Hoe kunnen we dit oplossen?
  Gr Koen

 11. Mijn Iphone 5S kreeg een nieuwe batterij (na 5 jaar gebruik). Na de reparatie laadt de telefoon niet op. Het laadsymbool is zichtbaar, maar de batterij blijft leeg. De telefoon is ook niet te gebruiken met het laadsnoer aangesloten. De winkelier weet zich geen raad. Die komt met argumenten dat er meer defect was, of zelfs waterschade. Allemaal onzin. De telefoon functioneerde prima en heeft nooit schade gehad. Na vervanging van de batterij is er een oplaadprobleem. … Wat kan het zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *