iPhone 7 voorcamera kabel vervangen

iPhone 7 voorcamera kabel vervangenIs je iPhone 7 voorcamera kabel defect en wil je deze zelf gaan fixen met behulp van deze handige reparatie handleiding? In de video die je hieronder ziet laten we stap voor stap zien hoe je de iPhone 7 voorcamera kabel zelf kunt vervangen. Het vervangen van de voorcamera kabel zal ongeveer 15 minuten duren en is een gemiddelde reparatie.

De voorcamera kabel van de iPhone 7 is een erg gevoelige kabel die regelmatig kapot gaat. Dit kan uit zichzelf kapot gaan maar ook tijdens een andere reparatie (zoals bijvoorbeeld die van het iPhone 7 scherm en LCD vervangen). Wanneer je de oude voorcamera kabel gaat demonteren of overzetten naar een nieuw scherm raden we altijd aan om de kabel een klein beetje te verwarmen met een föhn of heat gun, zodat de kans kleiner is dat de voorcamera kabel kapot gaat tijdens een reparatie.

Belangrijk tijdens de reparatie:

Bij het uitvoeren van de reparatie is het altijd belangrijk om gebruik te maken van onze uitgebreide iPhone reparatieset, daarnaast is het gebruik van een magnetische schroefmat ook zeker aan te raden. Om de reparatie uit te kunnen uitvoeren heb je ook de tri wing schroevendraaier gebruiken (deze dien je apart te bestellen, zit namelijk niet in de standaard iPhone reparatieset). Ga daarnaast altijd rustig te werk zodat je geen fouten maakt tijdens de reparatie want het zou zonde zijn dat je het scherm beschadigt tijdens het repareren. Tijdens de reparatie is het ook belangrijk om bij het terugplaatsen van het scherm om ook een nieuwe frame sticker te plaatsen voor betere bescherming van vuil.

iPhone 7 voorcamera kabel functies:

Voor je begint met de reparatie is het natuurlijk belangrijk om precies te weten waarvoor de voorcamera kabel dient en welke problemen het vervangen van deze kabel kan oplossen. Dit zijn de iPhone 7 voorcamera kabel functies:

  • De meest belangrijke functie van deze kabel is vanzelfsprekend de voorcamera zelf. Deze kabel zorgt ervoor dat je vandaag de dag op elk moment van de dag de perfecte selfie kunt maken.
  • De proximity sensor is onderdeel van de voorcamera kabel, deze sensor zorgt ervoor dat het beeldscherm uitgaat tijdens het bellen en je daardoor geen toetsen kunt bedienen wanneer je aan het telefoneren bent.
  • De helderheidssensor is ook een belangrijk onderdeel van de voorcamera kabel, deze sensor zorgt voor het automatisch aanpassen van de helderheid gedurende de dag.
  • De oorspeaker staat via de voorcamera kabel in verbinding met het moederbord van de iPhone 7. Wanneer je problemen hebt met de oorspeaker (bijvoorbeeld het niet kunnen horen van de gesprekspartner) dan kan dit probleem ook worden veroorzaakt door de voorcamera kabel.

Bekijk onderstaande reparatie video goed. Gaat de video té snel, pauzeer deze dan even!

iPhone 7 voorcamera kabel vervangen (video):

Dit product bestellen?

Welk iPhone 7 voorcamera kabel kopen?

Om de reparatie goed uit te kunnen uitvoeren is het belangrijk om altijd gebruik te maken van iPhone 7 onderdelen van de hoogste kwaliteit. Kies daarom ook altijd voor een goede voorcamera kabel zodat je zeker weet dat de kwaliteit goed is.

Direct aan de slag!

Nu je de reparatie handleiding hebt doorgelezen en de video hebt bekeken ben je klaar voor de reparatie. Voor het goed kunnen uitvoeren van de reparatie raden we aan om te kiezen voor de uitgebreide reparatieset, zo heb je alle gereedschap van hoge kwaliteit. Naast de iPhone reparatieset heb je ook de tri wing schroevendraaier nodig en een magnetische schroefmat maakt de reparatie een stuk overzichtelijker, vergeet niet om de frame sticker te bestellen om te zorgen dat de iPhone 7 weer goed is beschermd tegen vuil.

Heb je verder nog vragen over het vervangen van iPhone 7 voorcamera kabel? Plaats die onder dit bericht onder zodat we je verder kunnen helpen!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *