Oplossing: iPhone 4 voor camera reparatie

Oplossing: iPhone 4 voor camera reparatie

Een veel gemaakte fout door iPhone reparateurs is dat ze tijdens de reparatie van de iPhone van de klant een weerstandje defect maken. Het gevaar is dat het weerstandje zo klein is dat je de fout als reparateur niet door hebt. Één geluk in dit bericht geef ik de oplossing prijs van de reparatie, en dat is niet een nieuw moederbord kopen voor je iPhone.

Wel wil ik zeggen dat dit niet altijd het probleem is bij een defecte camera van een iPhone 4, je kunt het testen door op het moederbord te kijken als bij jou het weerstandje kapot is(zie foto). Als je geen kennis heb van reparatie van je iPhone ga je naar je camera, wanneer je camera niet opent en rechts onderin knippert dan is de kans groot dat dit je defect is.

Een beeld bij je iPhone 4 camera defect hebben

Nou heb ik jullie al wat verteld over het probleem van je iPhone 4 camera en wat waarschijnlijk het defect is. Heb je een beetje verstand van iPhones en wil je gaan kijken als dit bij jou het geval is let dan goed op. Even een tip tussendoor’’ als je 100% weet dat je Foto met weerstandje defect op het moederbord kleiniPhone 4 nog nooit open is geweest kan dit het niet zijn’’.

Voor het controleren van de weerstand op het moederbord van je iPhone 4 moet je de achterkant van je iPhone 4 eraf klikken. Dit doe je door middel van de onderste twee schroefjes los te schroeven en dan de achterkant omhoog te klikken. Je kijkt dan in de binnenkant van de iPhone 4. De volgende stap is het wifi schild los draaien die zit aan de bovenkant van de iPhone 4(zie foto). Op de foto heb ik het wifi schild er al afgedraaid.

Wat je nou ziet is het rondje wat om de weerstand zit waar het allemaal om gaat. Op de foto zie je een weerstand die door een slechte iPhone reparateur kapot gemaakt is. In dit geval heb ik het zelf extra gedaan om jullie te laten zien hoe je dit probleem kan oplossen. Door op de foto te klikken kan je de weerstand vergroot zien.

Ziet jou weerstand er net uit als deze op dan weet je 100% dat jou camera probleem nu opgelost kan worden. Wel wil ik erbij zeggen dat dit geen makkelijke reparatie is, maar het is wel voor iedereen mogelijk.

Hoe ziet de weerstand er uit?

De weerstand waar we eigenlijk de hele tijd over praten ziet er als volgt uit als die heel is(zie foto). Boven de knop van het audio systeem van de iPhone 4 zit een de weerstand als je nu nog geen beeld hebt waar het exact zit. Als je goed het verschil tussen de foto’s ziet kan je zien dat bij de eerste foto een stukje zwart ziet en bij de tweede foto kan je zien dat de weerstand er nog netjes op zit.

Zie jij dus hetzelfde als op foto 2 dan kan je de weerstand iPhone 4 niet defectspeurtocht naar de oplossing van de reparatie verder zoeken en heeft jou iPhone niet dit defect. Door op de foto te klikken kan je de foto vergroot zien en is het allemaal net iets duidelijker. Twijfel je nog een beetje en kan je niet goed zien hoe je weerstand eruit ziet dan mag je altijd een reactie onder het bericht plaatsen.

Dan zal ik je zo spoedig mogelijk helpen met de oplossing na jouw reparatie. Ok… volgens mij ben je er nu wel uit als jou iPhone 4 dit defect of probleem heeft of niet. Heeft die dit wel en is je iPhone gerepareerd door een reparateur dan zal ik terug gaan na de reparateur en hem dit laten lezen.

Misschien kan hij er dan iets van leren en zal het hem geen tweede keer overkomen. Je kunt ook aan hem vragen als dit de oplossing is of als hij hier al eerder kennis mee heeft gemaakt. Straks zal ik ook de oplossing prijs geven en late zien hoe het weerstandje van het moederbord van je iPhone 4 er dan uitziet als je alles netjes hebt gemaakt.

En nu… De oplossing!

Om te beginnen kan je gelijk op de derde foto klikken en kijken hoe het eruit ziet als het gerepareerd is. Je ziet dat er een stukje tinner tussen is gezet, maar de vraag is hoe? Het is heel belangrijk dat je voorzichtig te werk gaat tijdens deze iPhone 4 voor camera reparatie, want als je tinner op andere weerstand smeert kan het afgelopen met je iPhone 4. Hiermee wil ik je graag een tip meegeven’’ plak de rest van je iPhone 4 moederbord goed af met Oplossing voor camera defectplakband, zodat als je perongelijk een keer smeert dat de tinner op het plakband valt en niet gelijk op het moederbord’’.

Plak dan even met stevig plakband een paar strips eromheen, want als je logisch nadenkt en het tinner is warm brand het door 1 strip plakband gelijkt heen. Heb je dit gedaan? Dan kan je gaan beginnen aan het echte werk. Zorg natuurlijk altijd dat je iPhone 4 uit staat, want anders kan het gevaarlijk zijn voor jezelf en voor je iPhone 4. Nu gebruik je een soldeer bout(het liefst zo klein mogelijk) en zorg je dat je een heel klein beetje tinner op het topje hebt.

Het moet eigenlijk net genoeg zijn dat je geen dik plakkaart tinner op je moederbord van je iPhone 4 hebt liggen dan word het echt een puinhoop. Heb je een stukje aan de soldeerbout druk deze dan heel voorzichtig tussen de twee ijzeren puntjes wat over is gebleven van het weerstandje wat er zat. We noemen dit ook wel door solderen, je zorgt dat je toegang voor het geleiden van stroom weer open is. Het tinner op het moederbord van de iPhone 4 droogt vrij snel, voorzichtig blazen raad ik niet aan, want je kunt het dan ook weer de verkeerde kant op blazen.

Laat het rustig even 1 minuut drogen en test even als het goed vast zit. Dit doe je door je iPhone 4 om te draaien en er rustig een beetje mee te schudden. Zit je het stukje tinner nog goed vast? Zet je wifi schild van je iPhone 4 dan weer goed op het moederbord en klik de achterkant van je iPhone 4 weer vast, nu kan je de onderste twee schroefjes er weer voorzichtig indraaien.

Is het je gelukt? Zal je dan een leuke reactie willen achterlaten? Alvast bedankt!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

5 reacties op “Oplossing: iPhone 4 voor camera reparatie

 1. Bedankt voor je informatie! Iemand heeft laatst mijn iPhone 4 gerepareerd en daarna deed mijn voor camera het niet meer goed. Ik ga hem zeker dit bericht laten lezen misschien kan hij mijn iPhone 4 dan herstellen.

  Groet Leonie

 2. Ik heb een probleem. Ik zie de 2 ijzeren voetjes niet, wel de 2 puntjes. Of moet ik aannemen dat dit de voetjes zijn en hier gewoon tussen solderen?

  Daarnaast, door het in en uit elkaar halen doet de achter camera het nu ook niet meer. Grr…wat kan dat nu weer zijn….eerst deed alleen de voorcamera het niet (weerstandje is weg), nu beide niet meer.

  Heb soldeerbout 12 W gekocht met puntje en 0.5 m tin dus hoop dat ik er nog wat mee kan.

  Mooie uitleg trouwens!

 3. Hee,

  Je moet een stukje thinner halen bij een bouwmarkt in de buurt en dan de twee ijzertjes weer aan elkaar solderen. Pas wel goed op dat je niet morst op de rest van het moederbord.

  Zelf plak ik het altijd af met plakband, zodat er niks mis kan gaan. Dat je achter camera het opeens niet meer doet is heel goed mogelijk. Dat hoort bij het probleem. Je kan proberen een andere camera app even te installeren en dan de achter camera te testen.

  Hopelijk heb ik je genoeg informatie gegeven, lukt het niet vraag gewoon even. Je mag me ook een foto van de situatie sturen, zodat ik kan zien wat er precies mis naar info@fixjeiphone.nl

  groetjes, Davey Groothedde

 4. Beste Davey,

  Is het ook mogelijk een artikel toe te voegen waarin dit probleem verholpen wordt voor de iPhone 5?

  Ik heb het weerstandje van mijn front-camera geraakt tijdens het vervangen van mijn batterij.

  Met vriendelijke groet,

  Mart Cents

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *